用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 囡囡發燒去唔到聖若望interview
go

囡囡發燒去唔到聖若望interview

原本今日去in,囡囡係細B諗住有多個backup,點知昨晚燒到今日都未好,所以只好放棄唔去,究竟有無損失,會不會做錯決定呢,心𥚃忐忑不安

引用:原本今日去in,囡囡係細B諗住有多個backup

原帖由 alanjordan 於 15-03-21 發表
原本今日去in,囡囡係細B諗住有多個backup,點知昨晚燒到今日都未好,所以只好放棄唔去,究竟有無損失,會 ...
發燒無去到interview都錯,唔係下嘛.....

醒目開學勳章

回覆:囡囡發燒去唔到聖若望interview

駛唔駛手指指吖樓上位家長

回覆:alanjordan 的帖子

發燒都無辦法架,唯有當無緣。唔好再諗。

始終我囡囡是細b,已經學校唔多喜愛收細b,怕少咗機會嘛,唔係所有明白做細B父母的慘況

留到下年又變超大B,有D學校又話唔收,真是矛盾

引用:留到下年又變超大B,有D學校又話唔收,真是

原帖由 alanjordan 於 15-03-21 發表
留到下年又變超大B,有D學校又話唔收,真是矛盾
可以下年n同k1 一齊報

下年報呢間唔知會唔會嫌超大B無得in呢

其實之前申請埋學之園,點知好耐都無音訊,打去問話太細無得in

回覆:alanjordan 的帖子

我仔之前又係發燒,冇in到靈糧堂!
樓主吾駛諗咁多,小朋友身體要緊,我個時同自已講,in左都未必收喇!更何況吾舒服,去到分分鐘扭計咪又係in得吾好!
出年再報過喇~ 吾駛吾開心!

引用:我仔之前又係發燒,冇in到靈糧堂! 樓主吾

原帖由 巴斯媽媽 於 15-03-21 發表
我仔之前又係發燒,冇in到靈糧堂!
樓主吾駛諗咁多,小朋友身體要緊,我個時同自已講,in左都未必收喇!更 ...
你講得啱,我當然以囡囡身體最重要啦,唔係今日都唔會無去啦,只是感覺在香港做細B的父母好被動咁,有時好驚做錯一步決定影響咗囡囡

其實細B有多一次機會仲好啦。好過D中B。

其實試下打去學校office咁的case有冇得俾次機會,如果真是想讀,不妨打過電話問,學校唔得都總算盡左力都冇損失

引用:其實試下打去學校office咁的case有冇得俾次

原帖由 mikiwu 於 15-03-23 發表
其實試下打去學校office咁的case有冇得俾次機會,如果真是想讀,不妨打過電話問,學校唔得都總算盡左力都冇 ...
可以嗎?我見封信寫話唔得,所以無諗過咋,如果要俾醫生紙都得

引用:其實試下打去學校office咁的case有冇得俾次

其實試下打去學校office咁的case有冇得俾次機會,如果真是想讀,不妨打過電話問,學校唔得都總算盡左力都冇 ...
講得好!盡在力吾得才算!
小朋友病無計,吾好吾開心

alanjordan 發表於 15-3-23 01:00
可以嗎?我見封信寫話唔得,所以無諗過咋,如果要俾醫生紙都得

可唔可以都試下, 試過唔得就同自己講已盡晒全力..

引用:Quote:原帖由+巴斯媽媽+於+15-03-21+發表我

我都想試試,但怕其他家長覺得唔公平,始終呢個forum都有其他家長,唔知會唔會惹起公憤😅

我估唔會公憤的,呢間又唔算神校,爭崩頭。。。只是一間肯收細b的學校,盡力幫個小朋友爭取啫,而且光明正大去問,別怕別人眼光

引用:我估唔會公憤的,呢間又唔算神校,爭崩頭。

我估唔會公憤的,呢間又唔算神校,爭崩頭。。。只是一間肯收細b的學校,盡力幫個小朋友爭取啫,而且光明正 ...
我都有自知之明,知呢間收細B先申請,點知臨門脫腳😳不過好多謝咁多位媽媽鼓勵,心情好過D