用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍城民生幼稚園
樓主: charchar2001
go

九龍城民生幼稚園 [複製鏈接]

去年考K1人數有六千人,只收了300人左右,面試考英文字母,數字和顏色,亦有考形容圖畫內容,家長問卷聽說是校長親自閲讀的,亦是重要的

引用:去年考K1人數有六千人,只收了300人左右,

原帖由 Hopeforb 於 15-03-29 發表
去年考K1人數有六千人,只收了300人左右,面試考英文字母,數字和顏色,亦有考形容圖畫內容,家長問卷聽說 ...

回覆 Audreynov 的帖子

好同意,一句講晒,要家長跟,無可否認,小朋友咁細個,有家長跟係認知上係好重要,我都幾buy民幼呢套,學校係有清楚指引要你要點樣跟,見到小朋友進步,我好開心(小女民幼k1)

引用:Quote:charchar2001+發表於+15-3-19+17:43+

原帖由 hedhed 於 15-03-19 發表
以我所知(有錯請更正)
主題教學, 方法活動, 但小朋友都係傾向要坐得定, 受控制, 乖果類, 因為都8成升返上民 ...
2016年開始取消英普班

引用:回覆+Audreynov+的帖子 好同意,一句講晒

原帖由 happyguy1028 於 15-12-09 發表
回覆 Audreynov 的帖子

好同意,一句講晒,要家長跟,無可否認,小朋友咁細個,有家長跟係認知上係好重要 ...
你好。想請教下現讀分享,老師笑鼓勵學習,有愛心嗎?自理及閱讀方面訓練多嗎?

回覆 mi11126 的帖子

想問下知不知道取消了英普班後仍有普通話堂嗎?佔多少時間?

引用:Quote:原帖由+happyguy1028+於+15-12-09+發

原帖由 mi11126 於 15-12-10 發表
你好。想請教下現讀分享,老師笑鼓勵學習,有愛心嗎?自理及閱讀方面訓練多嗎?

...
我覺得好主攻自理。

‹ 上一主題|下一主題