用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園2nd in謎思
go

學之園2nd in謎思

其實真的勁不清楚,不同人收到不同訊息。
我親自打去問,都唔覺得清晰左

問:係咪一定要有2nd in先收?
答:校長會㨂部分人進行2nd in
問:咁即係要有2in先收?
答:有2in面試大機會d
問:咁有無人是直接收?
答:宜家答唔到你

投降!
有人知道究竟真相係點?

回覆:學之園2nd in謎思

算啦!都面試完了,順其自然啦!

醒目開學勳章

姐係有sec in 先有機

醒目開學勳章

有又煩..無又失落..

我都投降, 打去青衣問話冇人有直接offer, 一定要second in 先有機, 另外朋友in 蔣軍澳, 校長又講明不一定是有second in 才收, 有人可有直接offer.  我都係平常心算, 收到當中六合彩~

回覆:clarachancm730 的帖子

始終第一年玩2nd in,我估學校都未諗掂!佢哋可能依家仲screen緊applicants,睇下多唔多borderline cases要見家長。雖然好混亂,但惟有等多1個月!

其實我覺得佢地自己都唔清楚!

我覺得部分人2in都算,可能覺得幾好,但唔肯定,但係覺得如果直收都應該同一日出

引用:其實我覺得佢地自己都唔清楚! 我覺得部分

原帖由 joygigi 於 15-03-18 發表
其實我覺得佢地自己都唔清楚!

我覺得部分人2in都算,可能覺得幾好,但唔肯定,但係覺得如果直收都應該同 ...
我in蔣軍澳, 校長係講明不一定是有second in 才收, 有人可有直接offer.
不過我仔8月B,打定輸數,平常心

我見青衣,面試時問校長,校長話由於面試人數太多,有部分小朋友需要有第二次面試再觀察。但有講過並不是所有考生需要,有些會直接見完first in就有offer

我覺得因為學之園原則上是沒有2nd in 就代表冇機,但係唔想講得咁實,因為佢怕好多有2nd in 的人竟然take 了SC 和 Vic 的 offer 而唔去 2nd in, 到時佢可能就要再考慮部分當初沒有2nd in 機會的BB 了

佢4月中先通知有無2nd in,搞完都5月先出結果啦。到時先話收唔夠學生,佢分分鐘5月尾先call waiting。
到時個個都交左其他學校大訂,又買哂校服,有機會唔黎架!咁LH呢招真係好搵自己笨wor

starry_night 發表於 15-3-18 21:33
佢4月中先通知有無2nd in,搞完都5月先出結果啦。到時先話收唔夠學生,佢分分鐘5月尾先call waiting。
到時 ...
講左20/4出結果

引用:佢4月中先通知有無2nd+in,搞完都5月先出結

原帖由 starry_night 於 15-03-18 發表
到時 ...
搵自己笨?千幾個application 得個百幾個位

引用:我覺得因為學之園原則上是沒有2nd+in+就代

原帖由 sailormercury 於 15-03-18 發表
我覺得因為學之園原則上是沒有2nd in 就代表冇機,但係唔想講得咁實,因為佢怕好多有2nd in 的人竟然take  ...
想法相同!青衣校長話2nd in係深入d了解小朋友嘅發展及家長對子女敎育嘅睇法,
提醒若有2nd in一定要e-mail回覆會唔會出席,否則當放棄論。
根本同St Cat pn玩法一樣,有2nd先有大d機會有offer。

引用:Quote:原帖由+starry_night+於+15-03-18+發

原帖由 kissobaby 於 15-03-18 發表
搵自己笨?千幾個application 得個百幾個位
青衣校係成千個爭56個位添呀

即係100個擇5個!

引用:我覺得因為學之園原則上是沒有2nd+in+就代

原帖由 sailormercury 於 15-03-18 發表
我覺得因為學之園原則上是沒有2nd in 就代表冇機,但係唔想講得咁實,因為佢怕好多有2nd in 的人竟然take  ...
所以我覺得佢應該出一些即收先,即交留位費,睇有幾多人交,再諗叫幾多人2nd in仲好啦!

引用:Quote:原帖由+sailormercury+於+15-03-18+