用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 LONDON 酒店
樓主: ggloriacpn
go

LONDON 酒店 [複製鏈接]

Honey917 發表於 15-3-17 21:14
如果一家四口住Lindon, Crowne Plaza Kensington 的確是一個好選擇。房大又清潔,四人住都好寛敞。

...
13年暑假一家四口去London都有考慮呢間酒店,但係真係貴(可能high season),結果揀咗遠少少ge Premier Inn,非常舒服!缺點係冇storage room,check out之後"寄存"ge行李只係擺响大堂一角。

ggloriacpn 發表於 15-3-15 18:12
九月準備陪亞囡去英國開學, 想問有冇酒店推介?
http://www.housetrip.com/en/search-holiday-apartments/london?commit=Search+now&from=12%2F07%2F2015&guests=5&to=15%2F07%2F2015&variant=17

黎緊都去倫敦旅行,一家4口,找過但酒店貴或沒有可住4人。最後在airbnb在kings cross 附近租成間屋住,為起千三蚊晚咁。都唔錯

醒目開學勳章

引用:黎緊都去倫敦旅行,一家4口,找過但酒店貴

原帖由 samkee 於 15-03-19 發表
黎緊都去倫敦旅行,一家4口,找過但酒店貴或沒有可住4人。最後在airbnb在kingcross 附近租成間屋住,為起千 ...
有幾多間房和洗手間? 有廚房嗎?

3b 發表於 15-3-19 22:18
有幾多間房和洗手間? 有廚房嗎?

我選那個係成個住宅單位咁租,一房一廳,有廚房廁所。 廳有梳化床,咁我家二大二小就夠

家庭出遊,已鐘意住這樣成個單位出租,雖然無住酒店咁有靚設施及服務,但家庭旅行查實都享用唔到,反而想有大點空間,有洗衣機可以洗下衫,有煮食廚房,咁有時可以自己煮餐慳番D。

醒目開學勳章

引用:Quote:3b+發表於+15-3-19+22:18+有幾多間房

原帖由 samkee 於 15-03-19 發表
我選那個係成個住宅單位咁租,一房一廳,有廚房廁所。 廳有梳化床,咁我家二大二小就夠

家庭出遊,已鐘意 ...
請問會隔幾多日換牀單及倒垃圾? 之前我都想搵apartment, 但見佢唔係日日有人清潔有些擔心衛生問題, 另外住宅是否有lift? 如果無就要自己抬行李行幾層樓

3b 發表於 15-3-19 22:31
請問會隔幾多日換牀單及倒垃圾? 之前我都想搵apartment, 但見佢唔係日日有人清潔有些擔心衛生問題, 另外住 ...

中間清潔及倒垃圾都係自己做埋,到時睇房東指引做。始終唔係酒店或服務式住宅,只係租個地方,租得呢D就預左無服務或要另加錢。

黎緊租的是三層平房式的,租的在一樓,無lift。

‹ 上一主題|下一主題