用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 LONDON 酒店
go

LONDON 酒店 [複製鏈接]

九月準備陪亞囡去英國開學, 想問有冇酒店推介?
   2    0    0    0

回覆:LONDON 酒店

看舊post 有講,在倫敦站向上算平但靜,如走前有D酒店包早歺,再過有酒店可烹食,。。

醒目開學勳章

引用:九月準備陪亞囡去英國開學,+想問有冇酒店推

原帖由 ggloriacpn 於 15-03-15 發表
九月準備陪亞囡去英國開學, 想問有冇酒店推介?
Premier Inn在英國有好多分店, 價錢唔貴

回覆 ggloriacpn 的帖子

學校係London邊度?打算住幾耐啊?

回覆 Sheep006 的帖子

學校系WALES, 離LONDON 好遠, 不過諗住系LONDON 玩倆, 三日.

醒目開學勳章

引用:回覆+Sheep006+的帖子 學校系WALES,+離LON

原帖由 ggloriacpn 於 15-03-15 發表
回覆 Sheep006 的帖子

學校系WALES, 離LONDON 好遠, 不過諗住系LONDON 玩倆, 三日.
我都係陪阿仔開學,係倫敦玩幾日先,我8月尾住3晚,3人房好難搵,又貴

wing530 發表於 15-3-16 00:57
我都係陪阿仔開學,係倫敦玩幾日先,我8月尾住3晚,3人房好難搵,又貴

...
Crowne Plaza London Kensington 好方便,有4人房(兩張雙人床),不過都幾貴;真係搵唔到其他都可以考慮。

回覆 demio 的帖子

請問如果選近Kings Cross Station, 有什麼較宜但乾淨企理的酒店或B&B?

Premier Inn不錯,是連鎖店,英國各地都有,我去年mtr旁邊的一間Premier Inn,非常方便,在倫敦 mtr的第二區。
我們是訂的家庭房間,四個人的,約千二元一晚,每天有半小時wifi上網。
我們在網上訂的。

回覆:LONDON 酒店

朋友介紹stylotel 近車站,包英式早歺,免費wifi ,包稅雙人要HKD一千二|晩,三人要1晚包稅HKD一千三

醒目開學勳章

hinhinmami 發表於 15-3-16 10:29
回覆 demio 的帖子

請問如果選近Kings Cross Station, 有什麼較宜但乾淨企理的酒店或B&B? ...

Premier Inn在King's Cross附近有3間酒店, 分別是Euston, St. Pancras & Kings Cross.

30 hotels found[url=]Week[/url] [url=]Day[/url]
AUGUST 2015[url=]Day[/url] [url=]Week[/url]

Sort by:

Nearest hotel

Lowest price

Mon 24
Tue 25
Wed 26
Thu 27
Fri 28
Sat 29
Sun 30

Distance 0.1 miles
London St Pancras
88 Euston Road, NW1 2RA

£129

£89

£149

£99

£149

£143

£138

£89

£141

£79

£162

£156

£139

£69

Distance 0.3 miles
London Euston
1 Dukes Road, WC1H 9PJ

£129

£79

£145

£139

£145

£139

£138

£79

£130

£120

£172

£139

Distance 0.3 miles
London Kings Cross
26-30 York Way, N1 9AA

£138

£132

£147

£135

£147

£135

£138

£132

£141

£130

£162

£156

£139

醒目開學勳章

回覆 3b 的帖子

你見到以上價錢, 每日有兩類價錢, 較平的是saver, 另外一種是flexible.
King's Cross最近
St. Pancras最新, 上年9月開張, 在大英圖書館對面
Euston靠近Euston站

醒目開學勳章

andyng2014 發表於 15-3-16 11:13
Premier Inn不錯,是連鎖店,英國各地都有,我去年mtr旁邊的一間Premier Inn,非常方便,在倫敦 mtr的第二 ...

新年住過, wifi全日任用, 但是有時會斷線, 試過加5鎊upgrade, 但速度差不多.

醒目開學勳章

引用:Quote:wing530+發表於+15-3-16+00:57+我都

原帖由 demio 於 15-03-16 發表
Crowne Plaza London Kensington 好方便,有4人房(兩張雙人床),不過都幾貴;真係搵唔到其他都可以考慮。 ...
唔該哂,我 check 左果3晚,$6800

demio 發表於 15-3-16 02:48
Crowne Plaza London Kensington 好方便,有4人房(兩張雙人床),不過都幾貴;真係搵唔到其他都可以考慮。 ...
我農曆新年時去係住呢間,包埋早餐。係機票 + 酒店套票。
酒店唔錯ga....近地鐵站,因為個站係 piccadilly line 沿線,所以我坐最平的地鐵由機場去酒店。
酒店對面有間 waitrose..有 boots、Tesco, burger king.

好方便,治安比 King's Cross 那邊好得多,夜歸都唔多怕。

如果住 King's Cross 附近,日頭無問題,夜晚真係唔好太夜,個邊治安唔多好。

回覆 wloi 的帖子

呢間真係好方便,房間夠大,我剛剛係英國都係住呢間,好似貴左D,但無論去邊個火車站都超方便,加上治安好,我基本上多過2個人去的話都係住呢間。當然兩個人的話就好多酒店都可以。

回覆 wloi 的帖子

請問你搭地鐵由機場去酒店要幾耐呀?

Sheep006 發表於 15-3-17 17:10
回覆 wloi 的帖子

around 1 hour

Sheep006  Thx  發表於 15-3-17 19:46

Sheep006 發表於 15-3-17 17:10
回覆 wloi 的帖子

Piccadilly Line 唔駛轉車直達 Gloucester Road, 行過對面就係

Sheep006  Thx  發表於 15-3-17 19:46

引用:Quote:demio+發表於+15-3-16+02:48+Crowne+

原帖由 wloi 於 15-03-17 發表
我農曆新年時去係住呢間,包埋早餐。係機票 + 酒店套票。
酒店唔錯ga....近地鐵站,因為個站係 piccadilly  ...
如果一家四口住Lindon, Crowne Plaza Kensington 的確是一個好選擇。房大又清潔,四人住都好寛敞。

‹ 上一主題|下一主題