用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 原來...收到2ND IN通知信果下.個心真係會跳得好快... ...
樓主: 月希
go

原來...收到2ND IN通知信果下.個心真係會跳得好快...

月希 發表於 15-3-24 17:45
你打算報直資?
我仔都有唔少同學有報直資...
我都係中意準校,直資只係補底。我係怕阿仔D 成績似過山車,萬一一個唔好彩,低到BAND1尾,如其去BAND 1 C 的學校,我會PREFER 去BAND 2頭的直資。我個人覺得會唔會師資同學生都會比較有保證呢?

所以,我都仲好頭痛﹗

kin818kin 發表於 15-3-24 17:51
我都係中意準校,直資只係補底。我係怕阿仔D 成績似過山車,萬一一個唔好彩,低到BAND1尾,如其去BAND 1 C  ...
咁津校都有好既B2架....

月希 發表於 15-3-24 18:23
咁津校都有好既B2架....
我想搵間嚴謹d 的學校,但環觀香港,好似都比少這類學校。

kin818kin 發表於 15-3-25 10:42
我想搵間嚴謹d 的學校,但環觀香港,好似都比少這類學校。
咁我聽過唔少B2或3校風好的學校喎...學生係乖同學規都幾嚴的...

月希 發表於 15-3-25 10:55
咁我聽過唔少B2或3校風好的學校喎...學生係乖同學規都幾嚴的...
係?我地區好似少D ﹗就算B1 亦都未必做到呀﹗

據你了解,有邊間 B2 校風好?

月希 發表於 15-3-14 16:18
真係估唔到...仔升學真係緊張過當年自己拎會考成績表...
又可能冇諗過咁早有信收....
今日睇信箱見到 ...
我當時收到女拔封waiting信, 以為係取錄信, 開心左三分鐘... 已經足夠.. (因為我又唔會去讀, 但又過足女拔收阿女癮)

kin818kin 發表於 15-3-25 11:11
係?我地區好似少D ﹗就算B1 亦都未必做到呀﹗

據你了解,有邊間 B2 校風好?
我知九龍灣有間...聽人講成績係麻麻但校風幾好的...TKO有2間..一間直資一間津校...
都係B3但校風好.學生乖的...

Sindy 發表於 15-3-25 12:07
我當時收到女拔封waiting信, 以為係取錄信, 開心左三分鐘... 已經足夠.. (因為我又唔會去讀, 但又過足女拔 ...
唔會去讀你又去報名?報得名..就係想入讀架嘛...

月希 發表於 15-3-25 13:22
唔會去讀你又去報名?報得名..就係想入讀架嘛...
純粹見識吓大場面啫,spk 果時收左阿仔我都無去讀