用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 3月9日中提琴初級, 聯署投訴, 是日小提琴2級(青年廣場) ...
樓主: Sindy
go

3月9日中提琴初級, 聯署投訴, 是日小提琴2級(青年廣場)請入   [複製鏈接]

引用:Quote:marcuscyrus+發表於+15-3-9+22:42+願

原帖由 Sindy 於 15-03-09 發表
十幾年都無乜聽過全場最高分係79囉(我唔沒殺曾經有過既可能).. 有幾個真係值再高D的, 佢心中唔頒獎, 就要襟 ...
有幾位真係拉得好好都不知道她什麼口味

引用:maureen+yuen所以我都知係咁回覆,+我當面禮

原帖由 Sindy 於 15-03-09 發表
maureen yuen

所以我都知係咁回覆, 我當面禮貌咁話到佢口黑面黑 今次我醒呀 ...
我知上午小提琴2级是同一評審,一樣咁慘

cherry_bb 發表於 15-3-10 00:12
我知上午小提琴2级是同一評審,一樣咁慘
都係最高79分呀?

今日最少兩個應該有80分以上的, 一個係白色裙個女仔, 我知佢能力, 一定拉得唔錯(伴奏有伴上半場, 都話有個女仔拉得唔錯, 就係佢), 佢係我仔前同學(音統), 另一個係老師另一個學生, 同我仔下半場的.. 佢地都無80分, 離譜

引用:+本帖最後由+Sindy+於+15-3-10+00:29+編輯+

原帖由 Sindy 於 15-03-10 發表

今日最少兩個應該有80分以上的, 一個係白色裙個女仔, 我知佢能 ...
我知你仔仔是那位,他拉得好好,你仔仔出來有講分數我聽到

cherry_bb 發表於 15-3-10 00:32
我知你仔仔是那位,他拉得好好,你仔仔出來有講分數我聽到

係? 肥仔喎, 有無認錯人? 佢最尾果行走左音...

好驚喎....我女聽日比賽violin 都係呢個場....會唔會又撞到呢位殺手評判呢?

都唔太明殺手評判既心態, 有要求係好, 但校際比賽都係旨在推廣音樂學習, 比機會小朋友互相觀摩, 有個目標努力練習. 又唔係咩國際比賽要一決高下比個世界冠軍. 俾下鼓勵d小朋友就得啦, 唔駛去到唔俾分數0甘絕既.

Sindy 發表於 15-3-9 22:46
十幾年都無乜聽過全場最高分係79囉(我唔沒殺曾經有過既可能).. 有幾個真係值再高D的, 佢心中唔頒獎, 就要襟 ...
雖沒參加昨天的比賽, 但聽到後真令人震驚, 冇可能幾十個人中一個都冇叻人.   校際的宗旨是培養小朋友對音樂的興趣, 但連分數都冇而且評分要求過高,  等於間接抹剎小朋友的興趣.   

引用:Quote:Sindy+發表於+15-3-9+22:46+十幾年都

原帖由 小佳 於 15-03-10 發表
雖沒參加昨天的比賽, 但聽到後真令人震驚, 冇可能幾十個人中一個都冇叻人.   校際的宗旨是培養小朋友對音樂 ...
係多位冇分,我亦見多位家長立即去問評審,我見最尾出場DG媽都走去問。
去考皇家差極都有分數,而今次呢首係5級考試歌放係初级,我估都有小朋友係降grade 比賽,如果小朋友已經有7,8級去拉都唔會差到1位第三名都無,而上午小提琴比分亦非常手緊

回覆:Sindy 的帖子

我昨天在下半塲,聽完那位maureen tong 的評語,覺得太離譜,嬲到即刻帶阿仔走咗。

引用:Quote:原帖由+Sindy+於+15-03-09+發表十幾

原帖由 cherry_bb 於 15-03-10 發表
阿女初小第1年轉戰中提琴,真係另我好失望,阿女係冇分,爸爸俾阿女問到口啞點解冇分,我知同場多位冇分, ...
distinction?那點都有個譜掛

會否是DQ 之類?
首歌有沒有特別要求?

引用:我昨天在下半塲,聽完那位maureen+tong+的

原帖由 JeremyBB 於 15-03-10 發表
我昨天在下半塲,聽完那位maureen tong 的評語,覺得太離譜,嬲到即刻帶阿仔走咗。

...
說什麼?

回覆:JeremyBB 的帖子

雖然小兒未到攞獎的level, 但眼見有幾位小朋友真的拉得好好,連merit都冇,這位評判要求實在太高。

回覆:JeremyBB 的帖子

寫錯,是Maureen yuen

回覆:cherry_bb 的帖子

Cherry_bb, 真的嗎?她給多位小朋友冇分?!怎可能!!

引用:Quote:原帖由+cherry_bb+於+15-03-10+發表

原帖由 titibaby 於 15-03-10 發表
distinction?那點都有個譜掛

會否是DQ 之類?
係小提琴

回覆:Sindy 的帖子

Sindy, 你好正,當佢面話鬼佢!小兒就是120cm 二年級,多謝你幫手出口氣

引用:雖然小兒未到攞獎的level,+但眼見有幾位小

雖然小兒未到攞獎的level, 但眼見有幾位小朋友真的拉得好好,連merit都冇,這位評判要求實在太高。

...
阿女雖然未到攞獎level,都唔會去到冇分,上年小提琴2級都有80分

引用:Sindy,+你好正,當佢面話鬼佢!小兒就是12

Sindy, 你好正,當佢面話鬼佢!小兒就是120cm 二年級,多謝你幫手出口氣

...
多謝 Sindy,我眼見多人圍評判及冇諗過有人開post 同一命運,我亦好少係ek 發言,今次真係

‹ 上一主題|下一主題