用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德寶7期am VS 譚歐陽pm
go

德寶7期am VS 譚歐陽pm [複製鏈接]

囡囡讀緊德寶am N班,讀得開心。可直升K1 am。
譚歐陽就有K1 pm offer。譚歐陽有學券。

點樣揀好呢?有冇譚歐陽用家?覺得譚歐陽好嗎?好在哪?我只知英文好。

0    0    0    0

回覆:德寶7期am VS 譚歐陽pm

每間幼稚園都有佢好同唔好嘅地方,視乎家長本身要求,對我嚟講,譚歐收費平,又有好嘅英文語境,又近我,女女讀得開心(其實大部分小朋友讀幼稚園都開心),佢雖然係學券學校,但對小朋友學習都叫有要求,唔係happy school,德寶唔認識,不如你講下佢有咩好,睇下譚歐俾唔俾到你,始終好唔好人人睇法唔同。

回覆:德寶7期am VS 譚歐陽pm

若經濟能力許可,更係留番喺德寶。以前入譚歐貪佢容易入陳守仁。但現在機會渺茫。

iansung 發表於 15-3-9 01:43
若經濟能力許可,更係留番喺德寶。以前入譚歐貪佢容易入陳守仁。但現在機會渺茫。

...
以前同而家有咩唔同?

引用:每間幼稚園都有佢好同唔好嘅地方,視乎家長

原帖由 feifei_baby 於 15-03-04 發表
每間幼稚園都有佢好同唔好嘅地方,視乎家長本身要求,對我嚟講,譚歐收費平,又有好嘅英文語境,又近我,女 ...
德寶我覺得無嘢唔好,只係貴。

引用:Quote:iansung+發表於+15-3-9+01:43+若經濟

原帖由 sunnymama2 於 15-03-09 發表
以前同而家有咩唔同?
以前好多譚歐畢業生入陳守仁,聞說有三成,而家可能一年得10個,甚至更少,所以有家長覺得譚歐差咗,但公道啲講,以前tsl又冇咁多人考啫!其實想知派位可以上譚歐網頁,好公開,都有個別小朋友考到德望培正sfa,咁我估人地當然唔係旨意哂學校,自己都有努力栽培小朋友啦!我揀譚歐唔係target 陳守仁,因為平,近,同埋語境,1000蚊學費,我好滿意,女女英文好咗,講嘢叻咗,好鍾意返學,老師都好好,我女不嬲好內斂,唔出聲,但其實學嘢幾快,我成日覺得佢返學會俾人ignore,但家長日老師話佢成日邀請我女出去做示範,同學仔唔識又會叫我女教佢地,我聽到好感動,老師好有心機發掘小朋友長處!我覺得譚歐唔錯,算係用心嘅幼稚園,但資源一定同私幼冇得比,冇白人net,冇精美教材,冇好好嘅customer service (俾人鬧得最多),唔用名幼標準去judge,當佢普通幼稚園,其實唔錯!

‹ 上一主題|下一主題