用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 未來兒童 未來少年
go

未來兒童 未來少年 [複製鏈接]

曾經多次考慮訂購台灣國語日報, 但是總是因為沒有時間而放棄了。有質量的中文定期刊物並不多, 終於在一次書展找到了未來兒童雜誌。這是小天下出版社未來少年雜誌的初小版, 到現在為止已經定購了數個月, 大孩子看了十分喜歡因為題材豐富,有很多也是在一般書本中接觸不到的常識。在香港書展我也看到過可以訂購, 我是經過讀書人訂購的

6    0    0    0
今日佳句: 我以往也以為國際板的家長也有質素,但現在才知deal with 一些麻煩家長也不易!  

回覆 HKTHK 的帖子

不過真係好貴,$60+/期,唔捨得。而且未必每期都啱睇,所以最後都冇訂。

小時了了  返來啦, 掛住您呀   發表於 15-3-3 10:33
bobbob  你返嚟啦  發表於 15-3-2 12:53

回覆 Olympian 的帖子

唔平, 不過我會將所有雜誌儲埋等第二時可以再翻睇
今日佳句: 我以往也以為國際板的家長也有質素,但現在才知deal with 一些麻煩家長也不易!  

書展訂會抵d,因為訂一年送四本故事奇想樹,訂兩年送八本,一本故事奇想樹都唔平,同埋真係好好睇既橋梁書
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

回覆:未來兒童 未來少年

清書櫃,接二連三在二手市場犯版規。超額發貼/更生,禁言兩週。 :p

awah112  oic  發表於 15-3-3 17:27
小時了了    發表於 15-3-3 10:34
bobbob  原來如此  發表於 15-3-2 14:59

我上年都訂了,不過,阿仔未識睇咁多字,要擺下先

我囡睇緊未來少年, 係睇冇圖多字書睇到悶嗰陣嘅最佳選擇之一.

我都係舊年書展時係讀書人攤位訂咗未來兒童, 阿女超鍾意睇, 每個月都好留意信箱好期待. 我同佢講出年小五11歲了, 不如出年訂未來少年啦, 因為未來兒童好似超齡了,佢唔鍾意, 想繼續訂未來兒童.

未來兒童本雜誌都有一定篇幅寫台灣野 ----- 例如原住民等, 因為我好鍾意台灣, 差唔多每一兩年都去台灣旅遊, 今年復活節去宜蘭及花蓮, 有啲旅遊地方阿女指住未來兒童話要去, 例如剛剛今期講鉛筆, 要去宜蘭玉免鉛筆學校喎

其實對我個仔來講都幾多字,不過可以網上聽一些內容我個仔會鐘意,佢一有得聽就較長的文章都會願意看。噢﹗原來還可以下載呢﹗唔該awah112條link。經你們講幾句,有點忍不住。不過都係等到書展先。

Olympian 發表於 15-3-3 11:02
其實對我個仔來講都幾多字,不過可以網上聽一些內容我個仔會鐘意,佢一有得聽就較長的文章都會願意看。噢﹗ ...

見係您, 只係俾您咋, 如您有興趣, 送贈一本訂未來兒童時送嘅一本 http://junior.gkids.com.tw/member201404.html 第一期: 奇妙的水世界俾您, pm 地址寄俾您, 又或 pm 約金鐘地鐵站俾您.

小時了了 發表於 15-3-3 10:44
我都係舊年書展時係讀書人攤位訂咗未來兒童, 阿女超鍾意睇, 每個月都好留意信箱好期待. 我同佢講出年小五11 ...
你書展訂個陣有冇送你一本未來少年?我訂個陣有送,我冇詳細比較過,但好似每個月既未來少年同兒童cover係同樣題材,只係未來少年內容深入d
Learning to Read, Reading to Learn.

MASAYA 發表於 15-3-3 11:51
你書展訂個陣有冇送你一本未來少年?我訂個陣有送,我冇詳細比較過,但好似每個月既未來少年同兒童cover係 ...
因為書展時訂未來兒童, 佢只係送未來兒童一本, 我當時又無問佢送本未來少年喎!

回覆:小時了了 的帖子

萬分感謝!我也想見你一面,可惜湊兩個難去得遠,我pm地址給你。

小時了了 發表於 15-3-3 12:18
因為書展時訂未來兒童, 佢只係送未來兒童一本, 我當時又無問佢送本未來少年喎!  ...
我訂左兩年未來兒童,送左八本故事奇想樹,兩本未來兒童,一本未來少年,我又冇問喎,我以為書展基本上係咁送野

回覆:未來兒童 未來少年

訂閱是寄香港收嗎?運費多少?

回覆:queyeung 的帖子

我都訂了一年。小囡六歲非常喜愛這本書。

回覆:queyeung 的帖子

香港收。不另收郵資

回覆 csky 的帖子

我仔7歲都未識睇,你女女好叻呀
‹ 上一主題|下一主題