用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SPK 報喜區!!
樓主: TheaHong
go

SPK 報喜區!!   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+Bonnie+於+15-03-01+發表我女

原帖由 sugarbun 於 15-03-01 發表
你女應2011年interview, 自己入去見係2010年開始, 當年做晒research, 點知改左. 我女都p2了

...
2010 年 in .. 2011 年 9 月入讀 K1

引用:Quote:siden+發表於+15-3-1+21:11+係呀SPK

原帖由 yubaba 於 15-03-01 發表
no ar. 有哭去埋特別室IN的, 收左!
可能個老師friend同我講緊in general, 完全冇講有如此「特別安排」!

下次見佢一定要8個清楚

識有人喊有offer, 係因為入課室時已經收聲,也是早幾年前的事了。

如果spk也如此寬容就好la

回覆 siden 的帖子

上年的事。今年讀K1。

回覆:SPK 報喜區,仲有兩星期!!

N 無人事,意思係無天主教信仰,不是教職員,與醫院無聯繫,無兄/姐就讀。仲有無其他?

天主教徒其實有冇優先?

引用:N+無人事,意思係無天主教信仰,不是教職員

原帖由 Jenniferleeww 於 15-03-02 發表
N 無人事,意思係無天主教信仰,不是教職員,與醫院無聯繫,無兄/姐就讀。仲有無其他?

...
唔識校長

阿囡今年k3, 我哋都係n冇人仕,亦唔識任何修女及老師,佢當年interview時冇喊,但係佢自己入去in, 出嚟完全講唔番比我知做咗D乜,所以我都完全冇諗過會入到.  希望各位媽咪都抱平常心,你哋嘅囝囝囡囡咁細個就能自己完成個interview已經好叻,一切都係講緣份,good luck to you all!

引用:阿囡今年k3,+我哋都係n冇人仕,亦唔識任何修

原帖由 baby-cj 於 15-03-02 發表
阿囡今年k3, 我哋都係n冇人仕,亦唔識任何修女及老師,佢當年interview時冇喊,但係佢自己入去in, 出嚟完全講 ...
係,真係講緣份及運氣。

阿囡今年k3, 我哋都係n冇人仕,亦唔識任何修女及老師,佢當年interview時冇喊,但係佢自己入去in, 出嚟完全講 ...
講得好啱

請問你小朋友是否6月前大B或早一年的超大B?我覺得呢個係一個幾重要因素!

引用:Quote:原帖由+baby-cj+於+15-03-02+發表阿

原帖由 creambun 於 15-03-03 發表
請問你小朋友是否6月前大B或早一年的超大B?我覺得呢個係一個幾重要因素!

...
啱。

聽聞一班中差不多9成小朋友6月或以前出世。

但都有小數7、8月。好少9月。

我friend個女7月都收咗,應該係叻女表現好。

引用:Quote:原帖由+creambun+於+15-03-03+發表請

原帖由 siden 於 15-03-03 發表
啱。

聽聞一班中差不多9成小朋友6月或以前出世。
我個女係7月b,咁咪要打定輸數

引用:Quote:原帖由+siden+於+15-03-03+發表啱。

原帖由 Jenniferleeww 於 15-03-03 發表
我個女係7月b,咁咪要打定輸數
Don't think this way.
My friend's july girl got accepted.
You never know!

回覆:SPK 報喜區,仲有兩星期!!

好緊張,仲有一星期

通告話after 11 March...我估11號當日未必收到信啊, 如果11號寄出, 應該最快12號收到信掛....好緊張, 仲要睇顏色....

又有可能比C6開左信箱先....唉.....

引用:通告話after+11+March...我估11號當日未必

原帖由 helenmelody 於 15-03-04 發表
通告話after 11 March...我估11號當日未必收到信啊, 如果11號寄出, 應該最快12號收到信掛....好緊張, 仲要 ...
通常為免家長炸爆學校電話,Mar 11多數已經收到。

放心。

mrsmacaroon    發表於 15-3-5 10:20

引用:Quote:原帖由+helenmelody+於+15-03-04+發

原帖由 siden 於 15-03-04 發表
通常為免家長炸爆學校電話,Mar 11多數已經收到。

放心。

回覆 siden 的帖子

hahahaah....lol

早D知, 了左件心事....心掛掛, 好慘的

引用:上年係粉紅色紙am+offer,藍色係pm+offer,

原帖由 Tabo406 於 15-03-01 發表
上年係粉紅色紙am offer,藍色係pm offer,好似黃色係waiting,無reject的,當初我都好似你地咁,聽聽埋埋d ...
Same here.  We are N-nil family too...and luckily get in.....so still have hope ga!

按以往經驗,會不會早過信上日期收到六合彩結果?
‹ 上一主題|下一主題