用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 耀中是非常一流的國際學校
樓主: HIHinsurance
go

耀中是非常一流的國際學校  

回覆 bobbycheung 的帖子

哈, 男孩学外语, 最种意学和最快上手的就是粗口, 粗口流利, 可以快些埋堆!

傾生意?
大學畢埋業都未夠班啦,當中是"手法""技巧",比一切重要,話之你語文流利,條件不合,一樣不能成事。
但男仔英文流利都有好處,去 pub 識女仔方便好多,如果家中有女兒,小心佢港女心態,比 D IS 仔英文迷惑。

bobbycheung 發表於 15-2-26 13:40
講返轉頭, 其實係EK, 大家大可以有話直說, 無須講反話. 更加唔好有 hidden agenda.

如果有乜講乜,大家唔會咁大反應。認為耀中差,可以攤出來討論。但刻意講反話,單單打打,其實好冇品。

readymama  樓主係好意。讀多d佢寫的   發表於 15-3-1 16:19

回覆:耀中是非常一流的國際學校

似乎樓主已另開户口

nintendo 發表於 15-2-26 14:57
傾生意?
大學畢埋業都未夠班啦,當中是"手法""技巧",比一切重要,話之你語文流利,條件不合,一樣不能成 ...

家吓d女仔好醒, 只會比IS嘅結合體所迷惑, 即係 I + S = $
(只係講笑, 各位女仕唔好嬲)

jolalee    發表於 15-2-26 23:43
annie40    發表於 15-2-26 22:34
Jane1983    發表於 15-2-26 22:07

簽名被屏蔽

耀中是非常一流的國際學校, HIHinsurance也是非常一流的人
今日佳句: 我以往也以為國際板的家長也有質素,但現在才知deal with 一些麻煩家長也不易!  

vivicui 發表於 15-2-27 14:04
give your child an opportunity for variety.  let him understand the world of full of different thing ...
咪講笑,咁不如去深圳讀國際學校?平靚正,果度乜人都有,好多同學父親係李剛。啱啱睇新聞話英國政府正調查緊伊斯蘭國負責軌頭果個人讀過果間英國中學點解出咁多個恐怖份子,朋輩影響唔好忽視。

引用:Quote:vivicui+發表於+15-2-27+14:04+give+

原帖由 takeshita 於 15-03-01 發表
咪講笑,咁不如去深圳讀國際學校?平靚正,果度乜人都有,好多同學父親係李剛。啱啱睇新聞話英國政府正調查 ...
錯,大陸讀國際學校一d都唔平。就以YCIS為例,上海貴過北京,北京貴過香港!

JMM 發表於 15-3-1 23:22
錯,大陸讀國際學校一d都唔平。就以YCIS為例,上海貴過北京,北京貴過香港!

...
睇「送」食飯、正常的。
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

引用:Quote:原帖由+takeshita+於+15-03-01+發表

原帖由 JMM 於 15-03-01 發表

...
仲要係貴過香港好多,朋友女兒下學年入讀上海一間行美制國際學校小一,每年學費22萬人仔

引用:Quote:原帖由+JMM+於+15-03-01+發表錯,大

原帖由 poonseelai 於 15-03-02 發表
仲要係貴過香港好多,朋友女兒下學年入讀上海一間行美制國際學校小一,每年學費22萬人仔

...
無錯,係貴好多!所以香港嘅IS算係好抵讀的了。不過國際視野來講,始終北京上海濶過香港。尤其是北京嘅IS由於有好多embassy kids所以真係五顏六色乜國籍都有!

一家在香港,無端端唔會去北京讀卦,真係為學校而出外,亦未必需要去大陸。EK 家長都是香港人香港居民,大陸的學校點好都未必會去。

bobbycheung 發表於 15-2-26 22:05
家吓d女仔好醒, 只會比IS嘅結合體所迷惑, 即係 I + S = $
(只係講笑, 各位女仕唔好嬲)

好似最近有高登仔,扮鬼仔,在網上識了一個港女,港女儍更更,send 裸照比人,再比高登仔公開 D 相。
後來點,我唔知,我都係見在 BK 有 topic 講。
家下 D 後生,都唔知係醒定唔醒,真係醒都好 D。
有 D 後生女,不為 $$$,為集郵。
我親戚個仔,唔靚仔,但係英文人,去到邊都有港女撩。

JMM 發表於 15-3-2 12:07
無錯,係貴好多!所以香港嘅IS算係好抵讀的了。不過國際視野來講,始終北京上海濶過香港。尤其是北京嘅IS由 ...
北京的, 我不清楚, 但上海的國際學校, 是不允許收本地學生.  所有入學的, 要持有外國護照, 又或是港澳台居民.   這些在上海入讀國際學校的港澳台孩子, 其父母大都是在上海經商或工作.  

poonseelai 發表於 15-3-2 11:54

...
你說的應該是Shanghai American School, 可以說是全上海最好的國際學校, 我去過campus tour.  校園大, 設施好, 教學看來很多元化, 我參觀時正好看到某班學生在校內的auditorium theater採排.  
我又在學校飯堂自費吃過一頓午餐, 留意到學生們就算是東方臉孔, 全都以流利英語交談.   旁邊幾張長桌坐著許多老外教師,  看來外籍教師比例蠻高, 跟一些國際學校聘用海歸為主以減輕經費自是不同.  

引用:Quote:JMM+發表於+15-3-2+12:07+無錯,係貴

原帖由 dlam141231 於 15-03-02 發表
北京的, 我不清楚, 但上海的國際學校, 是不允許收本地學生.  所有入學的, 要持有外國護照, 又或是港澳台居 ...
根據國內教委要求,所有攞國際學校牌照嘅辦學單位都唔可以收本地人,不過當然都有好多所謂嘅‘’海歸‘’家庭啦!

引用:Quote:poonseelai+發表於+15-3-2+11:54+仲

原帖由 dlam141231 於 15-03-02 發表
你說的應該是Shanghai American School, 可以說是全上海最好的國際學校, 我去過campus tour.  校園大, 設施 ...
上海SIS算數一數二,硬件軟件都算最top的了,不過要好接受到美式制度同教學風格至得,因為有唔少華人(包括香港)家長會覺得少少頂唔順!

引用:Quote:原帖由+dlam141231+於+15-03-02+發表

原帖由 JMM 於 15-03-02 發表
上海SIS算數一數二,硬件軟件都算最top的了,不過要好接受到美式制度同教學風格至得,因為有唔少華人(包括 ...
Sorry 係SAS!