用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問各位知唔知英國頭500位既寄宿學校名單有那裡找? ...
樓主: 亮燈
go

請問各位知唔知英國頭500位既寄宿學校名單有那裡找? [複製鏈接]

回覆 Ding 的帖子

你仔仔同我仔仔一樣大

醒目開學勳章

引用:回覆+scso+的帖子 八卦下你boss點解呢?

原帖由 Sheep006 於 15-02-26 發表
回覆 scso 的帖子

八卦下你boss點解呢?
我都想知

回覆 Sheep006 的帖子

之前我搵英國boarding school比大仔順便問下鬼佬老闆的情況, 因我知佢有兩個小朋友係英國Kingsley讀緊, 佢對此校有讚無彈, 我覺得奇怪佢地係美國人為何去英國讀唔係美國? 他說大學才考慮在美國讀, 他說孩子還小想他們在傳統有禮儀的地方讀書學習, 待小孩成長後始終學習美國的mind思想頭腦較好, 我英文一般唔知有無領悟錯佢既意思, 但我budget有限最後揾咗間平D排名後D既學校

回覆:請問各位知唔知英國頭500位既寄宿學校名單有那裡找?

邊間更平?

回覆 brother4 的帖子

都係Devon, 怕人話我賣廣告所以不開名了, 好喜歡Devon天氣, 淳樸, 治安好

引用:回覆+brother4+的帖子 都係Devon,+怕人話

原帖由 scso 於 15-02-26 發表

都係Devon, 怕人話我賣廣告所以不開名了, 好喜歡Devon天氣, 淳樸, 治安好 ...
我都想知邊間仲平?麻煩PM話我知,唔該晒!

引用:回覆+brother4+的帖子 都係Devon,+怕人話

原帖由 scso 於 15-02-26 發表

都係Devon, 怕人話我賣廣告所以不開名了, 好喜歡Devon天氣, 淳樸, 治安好 ...
Yes my friend said the weather is very good, better than London.

正在選擇中,幸好有你們對Kingsley school 的資訊,謝謝各位🙏

引用:回覆+Ding+的帖子 你仔仔同我仔仔一樣大

回覆 Ding 的帖子

你仔仔同我仔仔一樣大
我仔剛滿14歲,細仔所以上年去讀 Yr 7。你仔仔過左去未?讀邊班?

Ding

回覆 Ding 的帖子

現在讀Y8,今年9月過去讀Y9,之前聽你講過你仔依家系英國讀Y8,所以我以為一樣大

引用:回覆+Ding+的帖子 現在讀Y8,今年9月過去

回覆 Ding 的帖子

現在讀Y8,今年9月過去讀Y9,之前聽你講過你仔依家系英國讀Y8,所以我以為一樣大 ...
因為佢12尾出世,俾佢在香港遲一年讀書,又唔想佢無中學基礎就跳班讀 Yr 8。所以由 Yr 7讀起。而家佢不知幾開心,壓力唔大又有成功感

Sheep006    發表於 15-2-26 19:44
Ding

回覆 亮燈 的帖子

亮燈兄,

試下呢個WEBSITE, 不過係2010年, 希望有用

http://www.university-list.net/uk/rank/school-100001.html

成功感好重要,好像亞細心太野,會選細間,少黃色,現全級得佢—個黃色,希望將來專心讀書。。。

demio 發表於 15-2-26 17:44
回覆 亮燈 的帖子

亮燈兄,
唔該晒!

lui 發表於 15-2-26 10:36
Sorry should be Kingsley.
剛睇過,今年學費係£7990

回覆 亮燈 的帖子

呀仔year 9 時考過這間亦收了他,最後沒有選它。考試好淺,相信不難考。當日有在校家長及學生介紹此校,估計學費平,所以多香港人讀。我記得叫家長比學費單我看,有那些什費要付,記得£10, £15一大堆什費,當時覺得太商業化,但原來間間都有什費再收。現在都要差不多£10000/term, 所以這間算抵讀。

亮燈  Thanks  發表於 15-2-27 07:06

回覆 亮燈 的帖子

我記得放學後多活動,星期六日就去參加學校比賽,那麼便不用太大讀書壓力吧。

亮燈  Thanks  發表於 15-2-27 07:06

黃色是否中國人?我識有朋友個女係外國讀書幾年都唔係好講識英文,因日日係學校群返香港人,直到大學畢業父母飛去觀禮,順便shopping那位媽媽買鞋唔識講英文問店員取鞋塾叫佢呀女問,點之佢話唔識講,激死佢媽媽,去外國讀咗幾年大學畢業居然唔識講?

what do you mean by "太野“

真的不敢期望,我請個英國讀foundation 及U回來,帶他見鬼佬客,只識講yes,連send email 內容亦寫不到,讀埋解埋都串不到一個簡單常用生字。
‹ 上一主題|下一主題