用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Jolly Kingdom的playgroup
go

Jolly Kingdom的playgroup [複製鏈接]

有無用家可以分享吓Jolly Kingdom的playgroup好嗎,我唔知報唔報好

0    0    0    0

回覆:alanjordan 的帖子

悶,不切實際,沙田分校不建議報,或者試下堂 $110睇清楚囉

引用:悶,不切實際,沙田分校不建議報,或者試下

原帖由 pizzaheidi 於 15-02-17 發表
悶,不切實際,沙田分校不建議報,或者試下堂 $110睇清楚囉
我未報,點樣悶同不切實際呀?可以具體d嗎,因為我唔想浪費金錢,報咗先發覺唔合適會俾人鬧

alanjordan 發表於 15-2-17 00:57
我未報,點樣悶同不切實際呀?可以具體d嗎,因為我唔想浪費金錢,報咗先發覺唔合適會俾人鬧

...
Deleted

引用:Quote:alanjordan+發表於+15-2-17+00:57+我

原帖由 minimami 於 15-02-17 發表
我個女上緊,未夠一歲上堂教認英文生字,但係單字,好簡單果D。其實學術野小朋友咁細個就冇乜必要迫佢學, ...
咁小朋友現在幾多歲呀,學成點呀?

Deleted

Deleted

回覆:Jolly Kingdom的playgroup

聽你咁講好似都ok,不過可能無乜活動時間

引用:Quote:原帖由+pizzaheidi+於+15-02-17+發表

原帖由 alanjordan 於 15-02-17 發表

...
我班有四位小朋友:1個由姐姐陪上課,應該上左一段時間,第二個由家長陪,第三個及第四個(我)係試堂!課堂上老師先比5mins free play time , 但自己出左課室,無觀察小朋友,開始上堂就播歌(但無預先準備,要等佢搵碟入碟揀歌再播放,呢度用左3 mins ) !佢問左一位小朋友個名3次都唔記得,認字方面極悶,不停攞住flash card 重複 lion dance lion dance ......但無作簡單解釋, 小朋友離座周圍行,老師無嘗試引導小朋友返回坐位!我和另一位試堂的家長都不滿意,八卦問下第二位小朋友的家長意見,佢話join 左 1 期,而家上左 4 次,但無乜吸收到繼續 join , 上埋餘下的幾堂就算數!其實試下堂無壞,起碼覺得唔適合可以徹底死心搵過間

pizzaheidi 發表於 15-2-17 16:47
我班有四位小朋友:1個由姐姐陪上課,應該上左一段時間,第二個由家長陪,第三個及第四個(我)係試堂!課堂 ...
咁你有無更好推介

引用:Quote:原帖由+alanjordan+於+15-02-17+發表

我班有四位小朋友:1個由姐姐陪上課,應該上左一段時間,第二個由家長陪,第三個及第四個(我)係試堂!課堂 ...
好似無乜互動咁,老師自己教,又唔理學生明唔明,但有無得玩吓樂器,跳舞咁呀,我個囡好喜歡走來走去

引用:Quote:原帖由+pizzaheidi+於+15-02-17+發表

原帖由 alanjordan 於 15-02-17 發表
好似無乜互動咁,老師自己教,又唔理學生明唔明,但有無得玩吓樂器,跳舞咁呀,我個囡好喜歡走來走去

...
可能係個別老師問題啫!我真係感覺唔到老師的熱誠和尊業!玩樂器只係其中一個環節,但都係 fing 下沙(取)5分鐘,跳舞都係5分鐘左右,首歌完左就下一part !其實你重點考慮邊方面?想接觸多 d eng 可以去 Bambini , 想重序漸進投入升學就可以去 cpda , 分年齡分組有親子 playgroup , (點名,free play , sing & dance , 茶點同手工)2歲起開始上分離班,小朋友自己獨立上課!因為已經對上課地點同老師有左認識同歸熟感,小朋友一般都比較容易接受分離, 慢慢迎接 讀 k1 !

引用:Quote:原帖由+alanjordan+於+15-02-17+發表

可能係個別老師問題啫!我真係感覺唔到老師的熱誠和尊業!玩樂器只係其中一個環節,但都係 fing 下沙(取)5 ...
Bambini 你都有上過呀,覺得點呀,我想平𧗽D,活動同英文都想有

原帖由 alanjordan 於 15-02-18 發表
Bambini 你都有上過呀,覺得點呀,我想平𧗽D,活動同英文都想有
Bambini : 我小朋友喊足5堂,真係滋擾到其他家長,老師無叫過我地走,仲叫千祈唔好走,如果喊就可以唔返學,以後小朋友只會更多用喊去表達!結果5堂之後,小朋友無喊而且習慣左愈返愈開心!我覺得老師係真心教小朋友,課堂完左會同家長溝通及同小朋友玩一陣,而且唔貴,全英一小時做得好集中,唔似 jolly 甘,雖然係全英,但互動好少,老師都無搞氣氛!Bambini 彈性好好,假設你係上星期二,但你呢個星期二唔得閒,同一星期內你可以調其他日子時間,只要有位就可以攝!呢個調動係無限次,亦有一次請假機會,假設全個星期都黎唔到,就將課堂順延一個星期!

引用:Quote:原帖由+alanjordan+於+15-02-18+發表

原帖由 pizzaheidi 於 15-02-18 發表
Bambini : 我小朋友喊足5堂,真係滋擾到其他家長,老師無叫過我地走,仲叫千祈唔好走,如果喊就可以唔返學 ...
我就係覺得小朋友咁細個,一定要互動用可以俾佢地走吓,如果坐定定小朋友咁細實無耐性,咁Bambini又好似符合到喎,佢幾錢架,搞到我想唔試jolly kingdom試堂,想去bambini

引用:Quote:原帖由+pizzaheidi+於+15-02-18+發表

原帖由 alanjordan 於 15-02-18 發表
我就係覺得小朋友咁細個,一定要互動用可以俾佢地走吓,如果坐定定小朋友咁細實無耐性,咁Bambini又好似符 ...
Bambini $ 1720/8堂,課室比較細,但等候區就設有好大空間有玩樂設施比小朋友返學前放學後使用!老師會叫小朋友輪流出來完成一些小任務,一堂會播四首歌左右,比大家郁下!每堂結束時唱 bye bye 歌,小朋友同老師都會互相擁抱道別!

引用:Quote:原帖由+alanjordan+於+15-02-18+發表

原帖由 pizzaheidi 於 15-02-18 發表
Bambini $ 1720/8堂,課室比較細,但等候區就設有好大空間有玩樂設施比小朋友返學前放學後使用!老師會叫小 ...
好似幾好,thx

‹ 上一主題|下一主題