用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 睇過英國教育博覽會,阿細話鍾意北愛爾蘭近海邊間學校。 ...
樓主: 亮燈
go

睇過英國教育博覽會,阿細話鍾意北愛爾蘭近海邊間學校。

Guardian,
Thanks for sharing the questions.

請問這間"Royal school of Armagh" 要經AGENT 申請, 還是可自行向學校問資咪
? 謝謝各位

li313424 發表於 16-9-27 12:58
請問這間"Royal school of Armagh" 要經AGENT 申請, 還是可自行向學校問資咪
? 謝謝各位 ...

自行向學校申請

回覆 亮燈 的帖子

謝謝你

li313424 發表於 16-9-27 16:02
回覆 亮燈 的帖子

謝謝你

唔使客氣

回覆 亮燈 的帖子

學校內文提到upils’ normally join the school at the age of 11 having sat the examination for entry, which is currently administered by the Association of Quality Education (AQE).請問香港那裡考呢? 大家有無考呢個試呢?

TKS

li313424 發表於 16-9-27 17:18
回覆 亮燈 的帖子

學校內文提到upils’ normally join the school at the age of 11 having sat the exa ...

唔清楚,但你可以直接e mail問學校。

回覆 亮燈 的帖子

THANKS

li313424 發表於 16-9-28 11:01
回覆 亮燈 的帖子

THANKS

唔使客氣

亮燈 發表於 16-9-28 11:37
唔使客氣

請問你仔仔係咪係北愛讀?可以講下果邊既環境嗎?

2女女 發表於 16-9-28 22:52
請問你仔仔係咪係北愛讀?可以講下果邊既環境嗎?

依家在北愛讀緊,剛剛一個月,環境好好,雖然未完全適應,但開始逐步改善,同學相處方面都冇問題。佢都開心既!

亮燈 發表於 16-9-29 07:56
依家在北愛讀緊,剛剛一個月,環境好好,雖然未完全適應,但開始逐步改善,同學相處方面都冇問題。佢都開 ...

請問北愛多u選擇嗎?
有咩推薦及高見呢?
謝謝

王家爸爸  QUB唔錯   發表於 16-10-4 17:38

2女女 發表於 16-9-30 01:18
請問北愛多u選擇嗎?
有咩推薦及高見呢?
謝謝

以我所知就唔係太多,將來亦唔一定在北愛讀大學,到時再決定啦!

我仔都係北愛THE ROYAL SCHOOL DUNGANNON讀緊 A Level ,學習及生活也很好很開心

ivyho48143 發表於 16-10-1 21:13
我仔都係北愛THE ROYAL SCHOOL DUNGANNON讀緊 A Level ,學習及生活也很好很開心

2女女 發表於 16-9-30 01:18
請問北愛多u選擇嗎?
有咩推薦及高見呢?
謝謝
以前我都係喺北愛讀大學,原因只有一個:學費、生活費平啲。 QUB世界排名大約200,唔太差。

王家爸爸 發表於 16-10-4 17:44
以前我都係喺北愛讀大學,原因只有一個:學費、生活費平啲。 QUB世界排名大約200,唔太差。 ...

回覆 li313424 的帖子

AQE 係本地學生考 grammar school 嘅入學準則 ,要高過某一個分數 學校先會考慮!

回覆 2女女 的帖子

因北愛同屬英國, 所以大部分同學 都會去英國讀大學, 呢個唔係問題!