用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無人的仔女會3月14日由學校帶去禮賓府? ...
go

有無人的仔女會3月14日由學校帶去禮賓府?

有無人的仔女會3月14日由學校帶去禮賓府?
女的學校打比我

話會帶女去

問我同唔同意

話去參觀

我想問

有無人的仔女以前去過?

實際係去睇咩架?

話會由副校長及老師帶去喎

好似好大件事咁?

王家爸爸  值得去  發表於 15-2-13 11:56

回覆:有無人的仔女會3月14日由學校帶去禮賓府

竟然唔出通告,打電話問,咁我估只係選部份學生去,如果係我,我會問清楚學校這是什麼性質,純粹參觀,還是什麼? (如不是參觀,那是否官方show, 會否有官員同場,什麼團隊會一併去… 會否出鏡或有官方新聞稿刊登,個人不是有什麼立場,只係盡量避免被利用作宣傳 )

回覆:有無人的仔女會3月14日由學校帶去禮賓府?

我都會問清楚,參觀駛乜搞到咁神秘。自從上次報紙話參觀軍營無端端變左加入青少年軍 , 大家宜特別小心。

Christi 發表於 15-2-13 08:10
我都會問清楚,參觀駛乜搞到咁神秘。自從上次報紙話參觀軍營無端端變左加入青少年軍 , 大家宜特別小心。

...
呢個真係離晒譜, 即係叫人地唔好再信佢地, 其實正正經經做d好事好難既咩?
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

記得每年呢個時候都open day, 開放比公眾入內參觀家.

以前港督府年代, 我媽咪都帶過我去參觀過.
只記得有好多花映相.

麥兜MaMa 發表於 15-2-13 10:05
以前港督府年代, 我媽咪都帶過我去參觀過.
只記得有好多花映相.
去港督府睇杜娟花係以前一個大活動嚟嫁
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

点解唔出通告?奇奇怪怪禁!全校同学都应該机会均等,太多人想去就抽籤先係正常做法吖~

今天出左通告

但應該只係有份去的細路有通告

好似全校20幾人去....

咁急先叫人去,你唔覺得奇怪咩?會唔會係叫多啲細路去,等啲人唔敢搞事?

狼舍開放