用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 41網的家長,你哋乙1,2,3點排法,分享下吖 ...
樓主: joe12211981
go

41網的家長,你哋乙1,2,3點排法,分享下吖

eesmile 發表於 15-2-25 10:20
哈哈,我係特登搬屋抽41,如果乙3揀伍華,咪分分鐘去左黄大仙囉?!所以穩陣d好!

...
你應該係一個好認真去研究各小學資料既家長, 如果唔係點會知某黃大仙小學升中網原來係九龍城網..... 我都係最近先知, 失禮晒.....
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:eesmile+發表於+15-2-25+10:20+哈哈

原帖由 hkpapa852 於 15-02-25 發表
你應該係一個好認真去研究各小學資料既家長, 如果唔係點會知某黃大仙小學升中網原來係九龍城網..... 我都係 ...
我都係在ek跟你地学野咋!因為特登搬過來抽,犧牲好大(搬離靓装自住物業+搬去唐楼+幫细龍B撲K1学校……),過程好痛苦!所以唔敢奢望喇拔,只想達到目標:不太差/中上的男女校及九龍城中学網,希望咁揀可入首3志願……請教入到乙一新華機會大嗎?我真的很怕到時乜都冇

eesmile 發表於 15-2-25 11:19
我都係在ek跟你地学野咋!因為特登搬過來抽,犧牲好大(搬離靓装自住物業+搬去唐楼+幫细龍B撲K1学校……), ...
自從聖家爸爸事件後, 今年應該少咗部份成日上嚟EK既家長抽新華德, 機會都幾高
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:eesmile+發表於+15-2-25+11:19+我都

自從聖家爸爸事件後, 今年應該少咗部份成日上嚟EK既家長抽新華德, 機會都幾高
...
成日有人講聖家爸爸事件,究竟咩事?

supermmsuper  我都想知  發表於 15-2-25 12:50
supermmsuper  我都想知  發表於 15-2-25 12:49

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+15-02-25+發表

原帖由 eesmile 於 15-02-25 發表
成日有人講聖家爸爸事件,究竟咩事?
我都想知

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+15-02-25+發表

原帖由 eesmile 於 15-02-25 發表
我都係在ek跟你地学野咋!因為特登搬過來抽,犧牲好大(搬離靓装自住物業+搬去唐楼+幫细龍B撲K1学校……), ...
偉大的爸爸/媽媽!祝你抽到第一志願!小朋友有冇backup呀?

引用:Quote:eesmile+發表於+15-2-25+10:20+哈哈

你應該係一個好認真去研究各小學資料既家長, 如果唔係點會知某黃大仙小學升中網原來係九龍城網..... 我都係 ...
請問係邊間黃大仙小學呀?

引用:Quote:原帖由+eesmile+於+15-02-25+發表我

原帖由 niclicma 於 15-02-25 發表
偉大的爸爸/媽媽!祝你抽到第一志願!小朋友有冇backup呀?
No....

回覆 eesmile 的帖子

聖家爸爸囡囡在新華德讀, 全級2X名, 升中乙五入聖家...大家好有興趣新華德B1率....