用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 現在搭阿聯莤航空ok嗎
樓主: florence852
go

現在搭阿聯莤航空ok嗎 [複製鏈接]

回覆 亮燈 的帖子

1年票嗎?我都有問AGENT2016年的,但又系話未有期

請問你仔仔轉機時有咩做呢?

Sheep006 發表於 15-2-9 20:44
回覆 亮燈 的帖子

1年票嗎?我都有問AGENT2016年的,但又系話未有期
當時買9/2014去,12/2014返及01/2015去,06/2015返,唔知是否一年票。

Sheep006 發表於 15-2-9 20:45
請問你仔仔轉機時有咩做呢?
應該係聽歌,打機,whatsapp。

引用:Quote:raymonds+發表於+15-2-9+16:25+回覆+

原帖由 亮燈 於 15-02-09 發表
可能阿仔唔識啦!謝謝。
只不過你曾經用過嘅 email 可能就用唔番。但有啲 coffee shop 都有 free wifi 提供。幾個小朋友入去買啲嘢飲就坐個幾鐘上網,佢地大多數半夜轉機,唔會好阻人地做圳生意

Ding

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-02-09+發表可能阿

原帖由 Ding 於 15-02-09 發表
只不過你曾經用過嘅 email 可能就用唔番。但有啲 coffee shop 都有 free wifi 提供。幾個小朋友入去買啲嘢 ...
尋晚見CX 十二月至一月倒頭飛£1,194 想買咗算,因為平過BA同維珍!點知回程冇我要嗰班機!full 咗!老公問我點算,我話遲D先算!而家先二月,我吾信佢吾加航機囉

回覆 亮燈 的帖子

下次你個agent報價請通知一聲,我覺得我間agent好似貴啲bor,謝謝你的幫忙!

亮燈  OK  發表於 15-2-10 18:32

回覆 Ding 的帖子

你仔仔有同學仔一起去啊?

回覆 亮燈 的帖子

會唔會去吃野?杜拜啲野貴唔貴,請問洗咩錢嫁?

回覆 Ruby1219 的帖子

系呀,CX平過BA,系唔系2016年1月5日無位呢?

Sheep006 發表於 15-2-10 18:27
回覆 亮燈 的帖子

唔會食野,雖然有三個鐘轉機,佢唔需要,不過我都俾幾十美金袋住,不時之需。

Sheep006 發表於 15-2-10 18:24
回覆 亮燈 的帖子

下次你個agent報價請通知一聲,我覺得我間agent好似貴啲bor,謝謝你的幫忙!:yu ...
CX Fanfares直航Manchester $5360全包,下星期出發,三月回程,有需要就快去睇下喇!

回覆:現在搭阿聯莤航空ok嗎

有經驗的家長: 是否dec and jan的机位特別緊張,所以會貴好多?mar and apr是正常價?

SYSquare 發表於 15-2-10 19:04
有經驗的家長: 是否dec and jan的机位特別緊張,所以會貴好多?mar and apr是正常價?

...
應該係,但之前買左Finnair倒頭Man.>HK>Man. $6700

明白,thx!
Finnair的倒头机,現在check skyscanner都是hk$5xxx,但时间配合唔到。如學校在London附近,就是good time and good price。

回覆 亮燈 的帖子

Finair ok 嗎?以前有冇搭過?好似平好多喎另外,請問有右冇人搭過星航去英国?轉机趕嗎?

我自己鍾情星航。
星航夜机,只有55 mins左右轉机,我check了多天的飛行记錄,通常sg to LHR的會delay0.5 hr 去等香港班机,所以时间夠。agent也說no problem。不過,aug 2015 星航比阿聯酋貴,所以我hold了阿聯酋先。

lamb2003 發表於 15-2-10 20:27
回覆 亮燈 的帖子

Finair ok 嗎?以前有冇搭過?好似平好多喎另外,請問有右冇人搭過星航去英国?轉机趕嗎 ...
冇搭過呀!因為同校好多同學一齊,所以試下,高興D嘛!

引用:回覆+亮燈+的帖子 會唔會去吃野?杜拜啲野

原帖由 Sheep006 於 15-02-10 發表
回覆 亮燈 的帖子

差不多所有同學都係搭 EK,佢地個個都鍾意,因為位闊,有 charge 電又多戲睇。不過我多數一 confirm 機票就即刻上網 mark 位,所以唔會一齊坐。度拜用阿聯莤貨幣(AED) 我俾定啲歐元佢去到對換。去到都係飲杯嘢 OK 嘅,價錢一般機場嘢

Ding

引用:Quote:原帖由+Sheep006+於+15-02-10+發表回

原帖由 Ding 於 15-02-10 發表
差不多所有同學都係搭 EK,佢地個個都鍾意,因為位闊,有 charge 電又多戲睇。不過我多數一 confirm 機票就 ...
杜拜機場,美金是否流通?

‹ 上一主題|下一主題