用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 堅道迦南PN好嘛?
go

堅道迦南PN好嘛? [複製鏈接]

有冇jm有小朋友讀緊?
   2    0    0    1

回覆:堅道迦南PN好嘛?

我有兩個小朋友都喺堅道迦南讀PN,我極力推薦俾我所有認識的朋友去報呢間學校,因為我真係間學校上上下下,由校長至校工都好好。
老師校長個個都好有愛心耐性,而同時間又唔會太鬆散令學生冇禮貌,訓練到啲小朋友去考K1都表現不錯,所以雖然佢冇得直上K1,我都會繼續推介呢間學校。
因為為返得PN嗰啲小朋友全部都未夠三歲,一個好嘅PN係應該能夠讓學生得到愛及關懷去上學而唔係志在課程有幾深,學術有幾強。

引用:我有兩個小朋友都喺堅道迦南讀PN,我極力推

原帖由 QRB 於 15-02-08 發表
我有兩個小朋友都喺堅道迦南讀PN,我極力推薦俾我所有認識的朋友去報呢間學校,因為我真係間學校上上下下, ...
請問課程深淺如何?囝囝宜家唯一既offer

我小朋友目前都係得呢個offer, 想知學費多少。

細B又係waiting...要等8月通知~

waiting list until May

正如我之前所講,PN最重要係老師有愛心,能夠教導小朋友守規矩,喜愛返學,我覺得課程深淺根本唔應該喺PN班度研究。一個兩三歲嘅BB你可以對佢有幾高學術性嘅期望呢?
而堅道迦南嘅老師校長工友全部都好好,又會同家長保持緊密聯繫。所以我係極度滿意。
對於一啲好想小朋友學得深嘅家長,其實堅道迦南係有學術嘢嘅,有英文堂,有普通話堂,會認英文字母,中文生字。基本上係可以附合你哋嘅要求。
只不過我係一個懶媽咪,小朋友喺學校學咗就算,冇諗過同佢溫亦冇考返佢究竟識幾多。因為只要佢每日享受返學、學習就已經足夠。
希望我能夠解答各位家長。
我大嘅小朋友今年K3,我望返轉頭,PN真係唔駛緊張,因為漫漫長路,真正挑戰都未有來到。等小朋友開心埋,輕鬆埋呢一兩年先喇!

學費四千幾一個月

回覆:QRB 的帖子

聽到你咁講我都好期待小朋友去呢道學習

My bb is also oct. 细b, got am offer. Withdraw as the campus is too too too small..

回覆:gracepaopao 的帖子

How small?

Push
‹ 上一主題|下一主題