用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 大角嘴天主教小學 來年開始報小一, 舊大天25分,新大天20分, 好難取捨. ...
go

來年開始報小一, 舊大天25分,新大天20分, 好難取捨.

來年開始報小一, 舊大天25分,新大天20分, 好難取捨. 因為校風好似新大天好些.

我是舊大人, 新大20分要抽, 舊大25分入定.  但好多人都鈡意新大, 因為校舍新, 但我喜歡舊大近家, 有綜合大樓, 小班, 但同新大一樣多考試評估, 谷到無朋友.

回覆:candycsy 的帖子

我個人喜歡新大天,環境好點,管理比較人性化,功課不太多,每學期一測一考,壓力不大!

引用:我個人喜歡新大天,環境好點,管理比較人性

原帖由 Loura 於 15-03-12 發表
我個人喜歡新大天,環境好點,管理比較人性化,功課不太多,每學期一測一考,壓力不大!

...
由於是囝,新大天油尖旺派位不錯,有華仁,聖芳濟

回覆:candycsy 的帖子

新大天升中派位同新油天差不多!男仔油尖旺區更多選擇!

新大天20分好難入

引用:新大天20分好難入

原帖由 sindysham 於 15-09-16 發表
新大天20分好難入
你數據從何而來呢?

去FB 找同路人! 32 校網上年我有加入, 所以知道入新大20分入唔晒, 舊大15分入咗幾個

喜歡新大又如何, 你夠唔夠分或實力先?  
自行要夠分(新大25分入硬, 20 分唔多人入到), 叩門要夠實力,
我就穩重派, 20分入咗舊大都唔錯. 返咗唔夠一個月, 覺得校長老師有愛心, 學校暫時唔谷