用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有冇人放棄唔讀港同?
go

請問有冇人放棄唔讀港同?

聽聞有人仍收到港同call,有冇人放棄唔讀呢?

引用:聽聞有人仍收到港同call,有冇人放棄唔讀呢

原帖由 Cowk612 於 15-02-07 發表
聽聞有人仍收到港同call,有冇人放棄唔讀呢?
港同好多人想讀,但亦好多人放,去年我識既所有人都放了,我最想讀就入唔到3rd

neko1234    發表於 15-2-9 17:08

醒目開學勳章 王國長老

回覆:請問有冇人放棄唔讀港同?

越叻學生越多選擇,希望家長盡早決定啦

SHOULD WILL TILL END OF AUG IF TWO SCHOOLS STANDARD ARE PRETTY CLOSE.

回覆:Cowk612 的帖子

I got their call last Friday.  Have given up the offer.  Good luck to you!

I had given up for times, hope to help others

回覆:Tintin926 的帖子

多謝您呀!唔集郵!

或者大部分家長去完talk,再參觀校舍,沒有太大想入的感覺。我估

年年都有唔少最後放位. 耐心等候。

回覆:himmamme 的帖子

我等!心中只等這一間!家住柴灣,這間近又好,點我都等

醒目開學勳章 王國長老

咁keep住寫信喇

引用:咁keep住寫信喇

原帖由 Charlotte_mom 於 15-02-11 發表
咁keep住寫信喇
但似乎校長都是心有所選⋯信好像無咩用⋯

如果好想讀,update 小朋友的情況,也是父母可以做的!

醒目開學勳章 王國長老

Keroleen 發表於 15-2-11 12:22
但似乎校長都是心有所選⋯信好像無咩用⋯
無錯學校係有先後次序, 但update下資料亦無壞吧

回覆:Charlotte_mom 的帖子

我有寫,幼稚園校長都寫埋,我會再嘗試

回覆 Charlotte_mom 的帖子

真心喜歡港同既朋友, 一起努力吧! 我自己都做緊....

我都同其他放棄嘅家長有同一concern 就係港同定傳統名校,不過大部分都係揀傳統名校,自問小女能夠谷,不過谷佢去神校就話遮,傳統名校填鴨式真係唔係個個家長同小朋友頂得順,谷佢可以話差極有個譜,我都有問K2,K3班主任小女佢個人適合傳統定活動,結果係各走極端( ̄∀ ̄)
Btw問過一個響港同書院做嘅都話其他家長心態同我一樣,同第一輪收得嘅去D傳統名校見或者叩門成數都好高,所以不停會call waiting