用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明慧 vs 聖保羅堂,邊間好d?
樓主: currylamb
go

明慧 vs 聖保羅堂,邊間好d?

引用:我仔都讀緊明慧國際班pn+而佢亦返得幾開心

原帖由 panda_clau 於 15-02-10 發表
我仔都讀緊明慧國際班pn 而佢亦返得幾開心,雖然仲諗緊,不過我應該會放棄其他offer而讀返明慧!

...
請問明慧pn會教咩?有冇show and tell? 小朋友d 英文native? thanks in advance

引用:Quote:原帖由+panda_clau+於+15-02-10+發表

原帖由 Julybabe 於 15-02-12 發表
請問明慧pn會教咩?有冇show and tell? 小朋友d 英文native? thanks in advance
英文first term已教左26個英文字母既一半,中文教認字如手,車,人,口等,教左d形狀及數字counting,都有幾多英文故事教完帶返屋企,而我個仔都幾鐘意得閒攞出黎同我讀,亦很喜歡做功課!另外,仔仔有時都會同我講d國語生字,唱國語歌,so far 佢都幾喜歡返學。

引用:Quote:原帖由+rookie_mama+於+15-02-12+發

原帖由 currylamb 於 15-02-12 發表
SPC 課程會吾會偏淺? 小朋友上小學會銜接得辛苦?
小兒還未上小學,所以暫時未知。不過依家讀邊間都好,因為競爭大,校外輔助都難免了。

引用:Quote:原帖由+Julybabe+於+15-02-12+發表請

原帖由 panda_clau 於 15-02-12 發表
英文first term已教左26個英文字母既一半,中文教認字如手,車,人,口等,教左d形狀及數字counting,都有 ...

我個女番屋企仲唱好多英文歌、中文歌!
老師真係幾好!我女番黎成日分享學校嘅人同事俾我知!

醒目開學勳章

回覆:panda_clau 的帖子

北角明慧大部份小朋友都住東區,大抽獎都係14net 同16net.
咁每年都有小朋友考到私立直資嘅,據我所知呢兩年有救恩,真光,港同,漢華,玫瑰崗。。。國際部果邊我唔太清楚呀小兒是本地課程。

引用:北角明慧大部份小朋友都住東區,大抽獎都係

原帖由 jelly-pudding 於 15-02-14 發表
北角明慧大部份小朋友都住東區,大抽獎都係14net 同16net.
咁每年都有小朋友考到私立直資嘅,據我所知呢兩 ...
請問大抽奬成績如何?

引用:細仔,讀邊間好d+? +

引用:Quote:原帖由+currylamb+於+15-02-07+發表

原帖由 Ballack2012 於 15-02-15 發表
of course not 明慧
why ar?

醒目開學勳章

回覆:currylamb 的帖子

大抽獎講運氣之嘛,應該間間幼稚園都差唔多吧。我個仔啲同學啲哥哥家姐早一兩年抽都係間間都有派。