用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 富榮迦南候補am offer,放york international am同西九 ...
go

富榮迦南候補am offer,放york international am同西九靈糧

今年不了約10間,當中多數是klt明幼,小女9月底細b,心儀的都無offer, 最近有cannan位已決定放一早收到的York international and STLL.

回覆:ackky 的帖子

I mean 報了10間

引用:今年不了約10間,當中多數是klt明幼,小女9

回覆:富榮迦南候補am offer,放york international am同西九靈糧

恭喜你

我同你情況一樣呀,最後waiting 富榮迦南有an offer! 做同學仔!

我阿囡富榮迦南PN 升K1,學校校長、老師都好好,細心又喜愛小朋友,阿囡讀得好開心。PN 可自費報學校的drawing class and english class 的。希望你地的小朋友都開開心心啦~  
記住報埋8月適應班,避免返學之喊好耐,好work 的 !

引用:我阿囡富榮迦南PN+升K1,學校校長、老師都

原帖由 ppc903 於 15-02-09 發表
我阿囡富榮迦南PN 升K1,學校校長、老師都好好,細心又喜愛小朋友,阿囡讀得好開心。PN 可自費報學校的draw ...
Thanks for your comments! 好少関於富榮迦南嘅意見,見你咁講放心好多。我囡會讀PN PM class。

不用客氣。遲些學校會安排同家長再講解詳情架~

Interview 時覺得安排/ 老師好ok, 問題也不淺。另外校長話am有三班。請問有無whatsapp group 可開或讓我join 呢? 我好大mung, 想同其他媽媽聯絡下

最正有學卷

我阿囡依家仲係pn生,11月時仲未戒片,班主任家長日時主動提前幫阿囡戒片,話請ee多帶她上廁所,而家戒左日片。仲問我地小朋友在家中有冇唔乖的事,講俾佢地知,老師再安排教材,教d學生。我覺得老師真的很替小朋友著想架 !!

回覆:ppc903 的帖子

請問pn是直升K1,還是要interview?

我係金巴倫道迦南pn的,係再in富榮,重要得waiting offer,本身係金巴倫道註册咗冊咗,但富榮call waiting, 所以寫信轉過來,金巴倫學費真係好貴

引用:我係金巴倫道迦南pn的,係再in富榮,重要得

原帖由 jodietongbb 於 15-02-09 發表
我係金巴倫道迦南pn的,係再in富榮,重要得waiting offer,本身係金巴倫道註册咗冊咗,但富榮call waiting, ...
你有冇寫求位信? 我情況相似, 都係waiting, 但 我見waiting 張紙寫5月前通知。如果轉到去有學券迦南, 我都想轉。

有,我waiting張紙係冩2月前通知,我1月中寫信比校長,佢1月25號call我有位,你試試打電話問啦,我得直升同一間村校offer, 所有寫信試下,而且佢in時我覺得in 得好好gar la, 得2.5歳又讀英文字卡又讀數字卡...

回覆 jodietongbb 的帖子

咁我又冇whatsapp group wor,只係同d同班幾個媽媽有whatsapp ~ 我諗k1 時d 家長會開一個whatsapp group 呱,pn家長好似冇咁主動,因為我見阿囡果班有部份媽媽都好似冇諗住俾個小朋友繼續讀,所以大家都冇乜聯絡 !

回覆 Gghui 的帖子

初時,校長話有足夠位俾pn生直升k1。到11/12月時,收到通知話會評估,跟住之後就收到通知話收左。不用interview的,老師日對夜對班學生,好清楚學生的能力啦~~

回覆 jodietongbb 的帖子

又讀英文字卡又讀數字卡 ....... 好彩,阿囡不用in

我九龍塘個邊都係內部評估,之後通知收。我個邊也有很多不繼續升k1

回覆:jodietongbb 的帖子

有學券真是抵好多!我第一輪無報cannan因為唔知他有翻學券,後來報第二輪候補interview等有人放位先有得in,好彩in完收埋!之前一早報個d,一間心儀都唔收心情跌到落谷底,突然去左迦南,好似整定一樣!