用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 剛收到北角聖保羅堂幼稚園Call
go

剛收到北角聖保羅堂幼稚園Call

請問各位,阿囡(細B)而家register左柴灣天主教海星(AM),今日剛剛收到北角聖保羅堂(PM),想阿囡愉快學習,請問你會揀邊間?謝謝!

你住邊區呀,交通會唔會好浪費時間?
如果OK,我會PICK SPC, as this is a happy school

回覆 morganBB 的帖子

住天后附近

chlonat 發表於 15-2-6 18:33

住天后附近
天后 is prefect for SPC then .. 反而好奇點解你選CW海星..

我都收到PM CALL ..而家15/16,
身邊人都旨意我決定..
煩死..

因為阿囡之前N班得個頭收,你同邊間比較緊同住邊區呀?

chlonat 發表於 15-2-6 18:44

因為阿囡之前N班得個頭收,你同邊間比較緊同住邊區呀?

同你相反, 杏花/上書房 VS  NP/SPC
杏花已註冊又近D, 英文強D
SPC亦係我心儀, 魚與熊掌...
你有咩意見呀..

引用:請問各位,阿囡(細B)而家register左柴灣天主

原帖由 chlonat 於 15-02-06 發表
請問各位,阿囡(細B)而家register左柴灣天主教海星(AM),今日剛剛收到北角聖保羅堂(PM),想阿囡愉快學習,請問 ...
海星好好架

回覆:剛收到北角聖保羅堂幼稚園Call

我都收到呀,15/16唔知點揀

我唔係太熟上書房,不過我會以自己準則來選: "阿囡本身程度",好似我阿囡,中文都未講得掂,我會揀以較淺同happy school style, 當然英文可以平時自己教下佢,但係响幼稚園用自己母語好似易d吸收知識,其次先係地點,太遠就當然唔太好,少少遠好睇阿b同接送方面問題.

引用:請問各位,阿囡(細B)而家register左柴灣天主

原帖由 chlonat 於 15-02-06 發表
請問各位,阿囡(細B)而家register左柴灣天主教海星(AM),今日剛剛收到北角聖保羅堂(PM),想阿囡愉快學習,請問 ...
我都收到call, 明慧vs spc。邊間好d?

今日已經放左海星

回覆:剛收到北角聖保羅堂幼稚園Call

spc sure win

小女讀緊SPC,每日都開心返學,放學日日都老師前老師後,做事主動、對人有禮,揀SPC絕對無悔。老師、校長都好有心,間學校真係好好!聽K3家長講今年仲有6個男仔考到男拔。

回覆:KOALASHAU 的帖子

我地打算入中環校,請問同學仔多唔多出面另外再補下架?

回覆 KOALASHAU 的帖子

今年多唔多入ST PAUL CO-ED?

多,一定要再補。聽講入男拔嗰批都補得好勁,一個月過萬興趣班。

ST PAUL CO-ED就唔知喇,因為真係無特別問。

講真同埋要知道佢要D咩人