用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 我收到培基錄取信啦!
樓主: 蔚晴
go

我收到培基錄取信啦!  

yuiyui82 發表於 15-3-23 20:55
我都收到信la
恭喜呀﹗

請問你小朋友是否  BAND 1 小朋友?你點解可以咁堅定?如果等埋大抽獎先再去IN 有無機呢?

回覆 kin818kin 的帖子

我小朋友係band2, 由始至終都冇諗過抽獎,就算培基唔收,我都會扣門,扣到有人收為止!好在今次有幸培基收左,其實一早都決定左邊間直資收就讀邊間,不過心儀培基...

yuiyui82 發表於 15-3-24 17:46

我小朋友係band2, 由始至終都冇諗過抽獎,就算培基唔收,我都會扣門,扣到有人收為 ...
培基雖然屬BAND 1C / 2 的學校,但我會覺得學生的質素與及學校的資源都會比較好,減少學壞的機會。

請問你地知唔知培基同準校的BAND 2 學校科目是否相同?

我今日註冊左la,好開心

蔚晴    發表於 15-3-27 11:34

其實現在還未收到取錄信係咪機會好微呢?

回覆:Carlton 的帖子

我在3月尾收到信,註冊限期是8/4,可以好開心放復活節假

引用:我在3月尾收到信,註冊限期是8/4,可以好開

原帖由 nokchung 於 15-04-03 發表
我在3月尾收到信,註冊限期是8/4,可以好開心放復活節假
Congrats!! 大家知否band 2 尾,但操行A, 有冇機會收呢?

恭喜大家

the curriculum of PUI KEI can be found in their website

http://www.spkc.edu.hk/curriculum/index.php?subsection=academic&mid=96

回覆 NurseSally 的帖子

BAND 2 尾真係 難講 , 如果入到 都要有心理準備 , 會讀得比較辛苦 !!始終是英中嘛.. 暑假要開始努力準備..
不過初期跟不上,也不用太擔心, 學校有 strengthening class for them...

回覆 nokchung 的帖子

恭喜~我地黎緊可以做同學la

lucia6119 發表於 15-4-4 17:17

the curriculum of PUI KEI can be found in their website
Thank you so much﹗