用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 智能評估 有冇人join話香港康復學會做評估?
go

有冇人join話香港康復學會做評估? [複製鏈接]

請問有冇人join過呢間做綜合評估?或課程?好唔好呢?

6    0    0    0

i want to know too

回覆:joefish 的帖子

我今日做完,覺得都唔錯,阿sir好有經驗,我個女發脾氣,他有辦法令佢平伏情緒到,乖乖聽話去做,而且有俾建議我們應該點做,點應付呢個小朋友

引用:我今日做完,覺得都唔錯,阿sir好有經驗,我個

原帖由 joefish 於 15-02-15 發表
我今日做完,覺得都唔錯,阿sir好有經驗,我個女發脾氣,他有辦法令佢平伏情緒到,乖乖聽話去做,而且有俾建議我 ...
其實他們可要幫你check 什麼?我約咗4月份才做評估...

回覆:alichan130 的帖子

我做綜合評估,可以check自閉,資優,發展遲緩,專注力,體能,智力。。。

引用:我做綜合評估,可以check自閉,資優,發展遲緩

原帖由 joefish 於 15-02-16 發表
我做綜合評估,可以check自閉,資優,發展遲緩,專注力,體能,智力。。。
How much? 我係透過幼稚園通告報名...

我是自己報$1800,一個小時

幼稚園報名免費?

引用:幼稚園報名免費? +

原帖由 joefish 於 15-02-16 發表
幼稚園報名免費?
約二百多元,但我估我就那個應該簡單D...

超抵啊!有冇問題都做左先

引用:超抵啊!有冇問題都做左先 +

原帖由 joefish 於 15-02-20 發表
超抵啊!有冇問題都做左先
評估後,話你知.....

好啊

引用:好啊 +

原帖由 joefish 於 15-02-22 發表
好啊
你要耐心等下...因阿仔4月尾才做...不過佢哋怎樣做評估,我指佢哋問D乜?而最後,你小朋友評估結果是什麼?謝謝

因為我遲左去,我老公陪去先,聽返老公話是有d卡考小朋友,之後又考講野,做運動個d,做完一輪,會叫父母一齊入去講評估結果,會教你一些方法點教呢位小朋友,如果覺得有需要,會轉介小朋友到旗下中心做一些訓練和治療,價錢合理,唔係一頸血個種價錢。
我小朋友被評為語言,專注,情緒遲緩,建議做語言治療,另外有三成亞氏保加傾向,但話如果改善左語言方面,佢的亞氏傾向會逐漸消失

甘點解學校安排你做?你覺得小朋友有那方面問題?

引用:甘點解學校安排你做?你覺得小朋友有那方面

原帖由 joefish 於 15-02-24 發表
甘點解學校安排你做?你覺得小朋友有那方面問題?
謝謝,學校派通告比所有學生,我自己幫仔仔報名,因覺得仔仔的情緒麻麻地.....

引用:因為我遲左去,我老公陪去先,聽返老公話是有

原帖由 joefish 於 15-02-24 發表
因為我遲左去,我老公陪去先,聽返老公話是有d卡考小朋友,之後又考講野,做運動個d,做完一輪,會叫父母一齊入去 ...
其實你係唔係覺得自己小朋友有那些遲緩?

學校發現到,叫我去check,我都覺得係,所以下月開始做言語治療

引用:學校發現到,叫我去check,我都覺得係,所以下

原帖由 joefish 於 15-02-26 發表
學校發現到,叫我去check,我都覺得係,所以下月開始做言語治療
你小朋友幾大?越早做,就越好....希望你小朋友有進步...

就快三歲,我聽聞黃金治療時間是2-4歲

‹ 上一主題|下一主題