用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請教敲門K2成績表重要?
go

請教敲門K2成績表重要? [複製鏈接]

學校雙班主任,剛派成績表,評分1-4(1最高,4最低),A班主任大部分比佢既同學1-2為主(70-80%),B班主任大部份比2-3為主(90-100%),好小同學有1-2項有1分,大部份同學1個1都無,但全部同班,一齊上堂,無特別分開A ,B老師教,所以無分精英唔精英小組。

我有點擔心,k2成績表會用黎敲門?如果大家都係想敲門,A老師同學會較高機會有interview?

我係無經驗媽,亦唔係重視分數,只係我覺得有點唔公平,大家可以比意見我點做?

0    0    0    0

回覆:請教敲門K2成績表重要?

push

睇都睇k3 成績表啦,重睇k2 咩

回覆 bbyau2010 的帖子

我有點擔心,k2成績表會用黎敲門?如果大家都係想敲門,A老師同學會較高機會有interview?

I think you are referring to application of Direct Sub school/private school at K3.
Unless you can ask your school to change the scores, there's nothing you can do about it.
So, focus on improving the future "result".
Performance in interviews is most important.

面試才最重要,因為很多幼校其實相對手鬆,我諗小學對幼稚園成績心裡有數。

考直私時面試最重要。
叩門時k3成績表比k2成績表重要。

睇老師評語重要過rating
‹ 上一主題|下一主題