用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 11網今早交表好少人
樓主: jimmyveron
go

11網今早交表好少人 [複製鏈接]

引用:啱啱係升中版見到,+大家口中11網既寶校之一

原帖由 hkpapa852 於 15-02-05 發表
啱啱係升中版見到, 大家口中11網既寶校之一, 上年有42%小六畢業生係入到一線中學.... 可能高過好多所謂二線 ...
六年班得19人

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+15-02-05+發表

原帖由 jimmyveron 於 15-02-05 發表
六年班得19人
説是42%的小六生

19學生有8人入BAND1都不錯.

值得讚揚這校公開資料,之前找學校發覺很多都唔公開實際數字,只說派到以下學校pqxyzz...或者95%頭3志願(all Band 3?!),敎育局係咪應該比D指引學校去統一公佈資料方式呢,還是家長根本不必知道呢

http://www.skhlmcmps.edu.hk/achievement.htm#SecondarySchool

http://www.stmatthew.edu.hk/studentperformance/form1.htm

proproprofessor 發表於 15-2-6 15:42
19學生有8人入BAND1都不錯.

值得讚揚這校公開資料,之前找學校發覺很多都唔公開實際數字,只說派到以下學校 ...
連最直接最有效俾大家知道學校水平既Banding數字教育局都唔俾公開, 根本就係想玩家長啦!
唔好對佢地有任何奢望
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題