用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 係咪有學生已經有直資學位?
go

係咪有學生已經有直資學位? [複製鏈接]

我一直以為呢段時間是面試高峰期,點都要三,四月才知結果,點知阿仔告訴我同班同學有幾個已經有offer(傳統直資名校),原來咁早?
阿仔非常羨慕,說他們即使面對呈分試也沒壓力!

1    0    0    0

我唯有鼓勵他作戰到底,全力以赴.

直資既interview已經差唔多到尾聲喇喎.... 自行就差唔多開始...

回覆:Sindy 的帖子

我仔已有直資offer,而家都諗緊!

loy211 發表於 15-1-31 13:46
我一直以為呢段時間是面試高峰期,點都要三,四月才知結果,點知阿仔告訴我同班同學有幾個已經有offer(傳統直 ...
向好個方面諗, 少咗D對手, 呈3再好D既機會又高咗
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 loy211 的帖子

傻豬黎, 壓埋都係三月, 爭得幾遠? 佢四月前都會考完呈三嫁啦

回覆:係咪有學生已經有直資學位?

我囡己注冊了直資,面試了一星期己收到信(沙田培基),不想再玩這抽獎遊戲了

引用:我囡己注冊了直資,面試了一星期己收到信(

原帖由 stephanieching 於 15-02-10 發表
我囡己注冊了直資,面試了一星期己收到信(沙田培基),不想再玩這抽獎遊戲了

...
培基咁好,如有offer, 俾我都吾會參加大抽獎!!

引用:Quote:原帖由+stephanieching+於+15-02-10+

原帖由 NurseSally 於 15-02-10 發表
培基咁好,如有offer, 俾我都吾會參加大抽獎!!
why培基好?謝謝

回覆:winnietingting 的帖子

個人認為公開試成績上梗,加埋校長、老師着重全人教育、校規嚴格就係好!

‹ 上一主題|下一主題