用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英磅
樓主: JLYF
go

英磅

都系人仔最高息

回覆:英磅

不是英國買樓有5厘賺最好???

引用:多謝大家嘅意見,手頭上的英磅唔夠買樓,又唔

原帖由 JLYF 於 15-01-31 發表
多謝大家嘅意見,手頭上的英磅唔夠買樓,又唔想天寒地凍去school visit (更何況阿仔懶懶閒唔想去), 所以都係 ...
投資迷你倉都可以收息,一般都有保証條款

可以考慮投資英鎊對冲的派息基金,摩根,施羅德,富達,聯博等大 fund house 都有呢類產品,有投資股票,債券或股債混合的,息率都有4厘多至5厘多。各位可向自己銀行了解。
基金價格可升可跌。

有一定英鎊未用,可放英國銀行半年有1.x息

引用:有一定英鎊未用,可放英國銀行半年有1.x息 +

原帖由 brother4 於 15-02-24 發表
有一定英鎊未用,可放英國銀行半年有1.x息
Which bank ?

不清楚,朋友將筆錢給孩子,佢孩子放英國銀行,話好息,其實英國定期息囗是?

朋友孩子是大學生,大學裏有銀行,在大學銀行定期息高於外邊,所以才有高息。。

回覆 brother4 的帖子

大學生有咁好優待?

佢講就好好,大學裏什麼都有,有中菜廳,有旅行社平價歐洲團供大學生、