用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 ROYAL HIGH SCHOOL VS TALBOT HEATH
go

ROYAL HIGH SCHOOL VS TALBOT HEATH

請問有無家長可以比比意見,兩間學校選那間好? 原本已經買了TH 本票,但今天又收到RHS OFFER。所以要認真考慮一下,希望有過來人比下意見。

回覆:ROYAL HIGH SCHOOL VS TALBOT HEATH

TH平靚正,RHs要考|B就。。。

回覆:WANJIN 的帖子

兩間都好, 當日我唔揀 TH, 係因其寄宿位少, 且多數是亞洲人

回覆:skate 的帖子

謝謝兩位寶貴嘅意見!

TH 多亞洲人咩?早年朋友就係因為唔太多香港人先揀TH,幾年就有咁嘅變化

回覆:ROYAL HIGH SCHOOL VS TALBOT HEATH

講真,何處冇亞洲人,外來生位有咁多,不是香港就韓或中國啦

ABC-DAD  你講得啱事實又真係咁  發表於 15-1-31 12:20

中國人和亞洲有好多學校都好多。在乎你群咩人玩之麻。上到大學,就唔同哂。趁機學好英文先啦。

ABC-DAD 發表於 15-1-31 11:35
TH 多亞洲人咩?早年朋友就係因為唔太多香港人先揀TH,幾年就有咁嘅變化 ...
寄宿位大約30個,其中八成係亞洲人,亞女在宿舍可以講廣東話,返到學校就全英語,其實唔係好Hea,都幾多測驗、考試!!