用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 ( 銅鑼灣 ) net 12 軒下放乙二有機嗎?
樓主: MZ1488
go

net 12 軒下放乙二有機嗎? [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 15-2-5 12:43
咁又未必死梗, 今年個個咁保守乙二李賜豪, 如果軒下乙一仲有位剩可能俾佢偷到雞嫁!
...
係咁吹李賜豪...可能....SJCPS...SPCPS...SFCS...WY...MPS...出現收生不足添

mcl203 發表於 15-2-5 16:13
係咁吹李賜豪...可能....SJCPS...SPCPS...SFCS...WY...MPS...出現收生不足添
呢幾間一定唔會, 頂多係軒下同寶血.... 不過最後可能都係俾果D唔上EK又唔識派位方法, 只按心水排位既人係乙二乙三填執到鷄.

上得EK多係會多咗資訊, 令大家知道點樣無咁易執到寶, 但亦可能令大家錯失偷鷄機會

所以話, 水能載舟, 亦能覆舟.....
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

我呢d做資料分析員, 只能講句:

重 要 風 險 警 告
家長須注意涉及風險,而所呈列的過往表現資料並不表示將來亦會有類似的 表現。家長在作出任何決定前,應詳細閱讀有關小一派位之有關文件 (包括當中所載之風險因素)之全文)。

嘩, 同人地投資公司d disclaimer似9成

回覆:net 12 軒下放乙二有機嗎?

我夠填甲一MPS,乙一MPS,乙二St Paul 跟住收檔,3分鐘走得,今年有back up易玩好多

回覆:net 12 軒下放乙二有機嗎?

6年後升中,12網同樣精彩

cyhh 發表於 15-2-5 18:10
6年後升中,12網同樣精彩
12網升中未必咁精彩...已各有門派

mcl203 發表於 15-2-5 18:51
一定係中西區同東區精彩D
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:cyhh+發表於+15-2-5+18:10+6年後升中

原帖由 mcl203 於 15-02-05 發表
精彩嘅定義係⋯除左去到直屬中學果d,應該其他7成都係去寶校⋯12網都係無中學級嘅余文樂

cyhh 發表於 15-2-5 18:57
精彩嘅定義係⋯除左去到直屬中學果d,應該其他7成都係去寶校⋯12網都係無中學級嘅余文樂

...
灣仔主要6間小學爭3間中學既位,中西區有10間以上小學爭4間中學既位,其中兩間中學日後D抽獎位仲可能少咗

引用:Quote:cyhh+發表於+15-2-5+18:57+精彩嘅定

原帖由 hkpapa852 於 15-02-05 發表
灣仔主要6間小學爭3間中學既位,中西區有10間以上小學爭4間中學既位,其中兩間中學日後D抽獎位仲可能少咗 ...
所以在11網讀書,真係盡量要找有直屬嘅⋯

hkpapa852 發表於 15-1-30 16:55
對一心只諗住入QC或者一線中學既人嚟講,呢兩間可以話唔入流啦!

你講得啱, 係得軒小, 呢兩間真係唔入流, 係我眼中.. 老師已經叫我揀鄧鏡波.. 我心諗PK.. 好在有直資收左... 唔係真係打敗丈

呢兩年灣仔區變陣得好緊要, 當年我放軒下第二係好保守, 我記得我老公問我驚唔驚派去邊, 我好定檔同佢講, 一係中頭獎華仁, 唔係既話一定係軒下....

siden 發表於 15-1-30 09:31
如果係仔,冇backup, 冇宗教,我會放軒下第一,李賜豪第二,就非常穩陣。我係穩陣派教主。

mcl203 發表於 15-2-5 16:13

回覆 hkpapa852 的帖子

軒下今年難有位,因九月轉全日,所有不明朗因素也消失,可以講同軒上一樣。申報讀緊軒下,上年排位絕保守,乙一,軒下,乙二李賜豪

比我再排,都一樣排位

回覆:Mybaby03 的帖子

是否今年net 12 選擇都趨向保守或男女校?咁小jm題及齋校?!

引用:是否今年net+12+選擇都趨向保守或男女校?

原帖由 Rickylama 於 15-02-13 發表
是否今年net 12 選擇都趨向保守或男女校?咁小jm題及齋校?!
太多人揀所以冇talking point掛?

你見41網MCS都冇乜人講

醒目開學勳章 王國長老

Rickylama 發表於 15-2-13 08:03

進取果d, 可能本身有backup, 例如st paul convent學生(以前仲有真光), 本身有直升, 搏到盡晒淨係填甲一一間maryknoll又如何? 抽唔到有自己學校讀

我估果d唔駛上黎討論啦, 根本無咩需要考慮

真正將一切命運擺在大抽獎上的至會著緊搵料, 果d likely會保守架wor (如果有認真思考過的話)

回覆:Charlotte_mom 的帖子

請問是否今年真小(真幼升上)的,都不可以大抽獎?

引用:請問是否今年真小(真幼升上)的,都不可以

原帖由 sasabi 於 15-02-15 發表
請問是否今年真小(真幼升上)的,都不可以大抽獎?
今年真小好似仲可以抽

‹ 上一主題|下一主題