用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 ( 銅鑼灣 ) net 12 軒下放乙二有機嗎?
go

net 12 軒下放乙二有機嗎? [複製鏈接]

10    0    0    0

往年都有人話得,但機會唔大!

醒目開學勳章 王國長老

回覆:net 12 軒下放乙二有機嗎?

舊年有人話識人乙二入,有人話識人乙一都唔入,睇你信邊個

醒目開學勳章 王國長老

我就唔會搏,乙三打算擺咩?

MZ1488 發表於 15-1-30 07:45
如題!
乙一放乜?

引用:我就唔會搏,乙三打算擺咩? +

引用:Quote:MZ1488+發表於+15-1-30+07:45+如題!

MZ1488 發表於 15-1-30 07:45
如題!
唔搏唔知運氣好, 你諗下自己係咪運氣好既人啦!

作為成年人, 決定咗之後無論咩結果自己都要承擔
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:MZ1488+發表於+15-1-30+07:45+如題!

引用:Quote:原帖由+lauwingtai+於+15-01-30+發表

MZ1488 發表於 15-1-30 08:58
Thanks for all your reply ar ..
統一派位機制, recap俾你睇清楚:

電腦首先會依據「隨機編號」次序審閱所有申請兒童在甲部填寫的第一選擇。當電腦審閱完畢所有申請兒童的第一選擇後,再依次序審閱未獲派位申請兒童的第二選擇,然後第三選擇。未能在「不受學校網限制」的選校中獲派學位的申請兒童,電腦會依上述程序處理他們在乙部的選擇,直至每名申請兒童皆獲得分配一個小一學位為止。                                                

即使隨機號碼較前, 但如佢揀乙一既St Joseph已無位, 佢係要等所有人(至少同區)出晒乙一既結果, 先繼續一齊再按次序抽乙二.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:MZ1488+發表於+15-1-30+08:58+Thanks

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+15-01-30+

原帖由 MZ1488 於 15-01-30 發表
Thanks for all your reply ar ..
你太搏。

冇backup的話,乙二已經唔應對擺軒下。李賜豪/寶血都唔應該擺第三。

引用:Quote:原帖由+MZ1488+於+15-01-30+發表Than

回覆:MZ1488 的帖子

MZ1488 發表於 15-1-30 09:19
如有 backup, 不會抓斕塊面在此冒住俾人圍攻的風險問行程啦
即使軒下乙一有位剩,但如果你係乙一排聖雅各都唔中,應該乙二軒下D位都唔會留到俾你

引用:如有+backup,+不會抓斕塊面在此冒住俾人圍

原帖由 MZ1488 於 15-01-30 發表
如有 backup, 不會抓斕塊面在此冒住俾人圍攻的風險問行程啦
如果係仔,冇backup, 冇宗教,我會放軒下第一,李賜豪第二,就非常穩陣。我係穩陣派教主。

你要搏St Joe WY 也可,但乙二要好穩陣先得。

軒下乙2入到果個係我同事呀(2014年),但轉頭有話有人嘅朋友乙1入唔到⋯所以我都解釋唔到同事舊年係有聖類斯喺手,博st jo,所以放軒下喺乙2

王家爸爸  可能唔係乙部入  發表於 15-1-30 10:23

引用:Quote:原帖由+MZ1488+於+15-01-30+發表如有

原帖由 siden 於 15-01-30 發表
如果係仔,冇backup, 冇宗教,我會放軒下第一,李賜豪第二,就非常穩陣。我係穩陣派教主。
如囝,我会揀st Joe, 有直屬中學,不過中st joe要靠運。因我諗就算中軒上軒下,要辛苦六年去考中學,我本人受不了壓力。但如不中st Joe, 乙二一定要保險。

‹ 上一主題|下一主題