用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有人收到學之園N班interview消息嗎?
go

有人收到學之園N班interview消息嗎?

報左康城分校N班,知道3月先開始in,但請問知幾時會收到通知嗎?定已經收到

或者小朋友讀緊既媽媽可分享嗎?

回覆:有人收到學之園N班interview消息嗎?

我都報咗但完全無消息

回覆:cczaza 的帖子

今日收到email, 但話嗰個細B 31/8都未夠兩歲無得in

回覆:h9907246 的帖子

回覆:h9907246 的帖子

唔知係咪手機放唔得大,睇唔清楚
請問你報間分校?

凱帆

凱帆

凱帆

凱帆

請問會有咩消息?仲未完報名喎~我諗點都完咗報名期先會通知interview日子吧

Btw, 我睇返個報名confirmation 話3月中interview, 並於2-3星期前收到書面通知

回覆:yuhehe 的帖子

可能我係勁細B, 11月中

引用:可能我係勁細B,+11月中 +

原帖由 h9907246 於 15-01-30 發表
可能我係勁細B, 11月中
係呀,其實呢幾年多人報LH, 基本上佢都唔收細b入pn架,因為真係太多人爭,好多學校都係啦,收細b, 即係收少1-4個月學費不等wor

間間學校都話鍾意收大B, 咁D細B唔洗讀書啦!? 以前都唔會咁架!! 現在的學校太差了!!!

引用:間間學校都話鍾意收大B,+咁D細B唔洗讀書啦!

原帖由 ddccmm 於 15-01-30 發表
間間學校都話鍾意收大B, 咁D細B唔洗讀書啦!? 以前都唔會咁架!! 現在的學校太差了!!! ...
咁以前無PN,K1入學2歲8個月所以無呢個問題。但超細b PN開學都未夠2歲,插班又會影響9月已開學嗰批,揀大b都可以理解。其實太細返學都擔心啦,d流感又勁... K1再試囉,到時1-12月出世都報得。

引用:Quote:原帖由+ddccmm+於+15-01-30+發表間間

原帖由 ensy 於 15-01-30 發表
咁以前無PN,K1入學2歲8個月所以無呢個問題。但超細b PN開學都未夠2歲,插班又會影響9月已開學嗰批,揀大b ...
Agree, 我覺得細B跟本不需要番n , 説話都未表達好,過早分離,番來做乜?係而家D人想霸位或工人揍所以想早D番。

ensy 發表於 15-1-30 16:36
咁以前無PN,K1入學2歲8個月所以無呢個問題。但超細b PN開學都未夠2歲,插班又會影響9月已開學嗰批,揀大b ...
咁我個7月B都有幾個OFFER, 只係好唔鍾意D學校labeling姐!!

引用:Quote:ensy+發表於+15-1-30+16:36+咁以前無

原帖由 ddccmm 於 15-01-30 發表
咁我個7月B都有幾個OFFER, 只係好唔鍾意D學校labeling姐!!
有d名校特別巴閉,好似大把學生佢揀唔憂做咁,我都唔鐘意

其實家家有求姐,名幼對象同一般村校唔同!再者而家一般村校收生標準都好高因為實在僧多粥少~所以名幼真係收生門檻高唔出奇

回覆:yuhehe 的帖子

我報了海逸LH,還沒有面試消息?