用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 11網統一派位排位參考
go

11網統一派位排位參考 [複製鏈接]

又整多個網既資料俾大家睇下啦:

11網:

過往乙一已收滿既學校
聖提
聖心
聖彼得
般小
基恩

2014年有人放乙一都唔中既學校
中尼
聖安多尼

其餘要放乙一/二才有機會入既學校 (即有人乙二入, 只有少數)
英一
英二

2014年有人放乙二都唔中既學校 (即有人乙二入, 但亦有人乙二不入)
呂明才

2014年有人放乙三都唔中既學校 (即有人乙三入, 但亦有人乙三不入)
李陞

過往放乙三/四都仲有機會入既學校
聖嘉祿

其餘關於11網既學校排位討論既參考資料:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2851936&extra=&highlight=Net%2B11&page=1
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2816023&extra=page%3D2

pingumui    發表於 15-11-25 09:44
布希亞    發表於 15-11-24 22:34
proproprofessor  Very useful reference informat   發表於 15-1-28 15:03
johnnywalker  thx!!  發表於 15-1-28 12:35
   51    0    4    0
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:又整多個網既資料俾大家睇下啦:11網:過往乙

原帖由 hkpapa852 於 15-01-28 發表

11網:
Thanks for sharing

回覆:11網統一派位排位參考

回覆:11網統一派位排位參考

中尼
聖安多尼

對不起!呢個唔係好明

Mommy-Maggie 發表於 15-1-28 15:21
中尼
聖安多尼
即係有人放佢地做乙一, 最後派唔到

睇番呢度數#4同#8:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2851936&extra=&highlight=Net%2B11&page=1

睇番原來乙二呂明才乙三李陞上年都有人唔得..... 所以要改改上面D料
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 Thanks for sharing!!!

引用:hkpapa852+Thanks+for+sharing!!!+

原帖由 ivyivy3000 於 15-01-29 發表
hkpapa852 Thanks for sharing!!!
推返上來先,上一次(2015)除左李陞、聖嘉祿及四寶校,應該所有學校乙一都已經派曬,有錯請更正!

引用:2014年有人放乙一都唔中既學校 中尼 聖安多

原帖由 Mommy-Maggie 於 15-01-28 發表
中尼
聖安多尼
其實真係吾奇 因為每間都勁少位

引用:Quote:原帖由+ivyivy3000+於+15-01-29+發表

原帖由 Hayden0805 於 15-11-24 發表
推返上來先,上一次(2015)除左李陞、聖嘉祿及四寶校,應該所有學校乙一都已經派曬,有錯請更正!

...
邊間係四寶呀?

引用:Quote:原帖由+ivyivy3000+於+15-01-29+發表

...
另一post:

11網潮商及新會自行都收滿,新會仲有好多排緊後備

李陞自行爆4個

回覆:WingWingBee 的帖子

以往講既四寶係天總,聖馬太,潮商及新會,但論升中成績及自行受歡迎情況,我唔再覺得11網有四間寶校咁多啦!總之親身去學校接觸多d,唔好網上一句寶校,就以為係蘿底橙,隨時走寶既就係自己!

引用:以往講既四寶係天總,聖馬太,潮商及新會,

以往講既四寶係天總,聖馬太,潮商及新會,但論升中成績及自行受歡迎情況,我唔再覺得11網有四間寶校咁多啦 ...
明白晒,多謝

我識人去年中尼放乙一唔中, 樓主的資料正確!

引用:Quote:原帖由+Hayden0805+於+15-11-24+發表

原帖由 WingWingBee 於 15-11-25 發表
明白晒,多謝
11網我連續兩年參觀過一間所謂寶校,其實一d都唔寶,好關愛,支援學生,能力好既比多d,能力未到就比支援,整體學校氣氛好正面,學術一d都唔差。

...
其實11四寶都唔算寶,只是相對較冷門,成績已經好過好多區的二線

引用:Quote:原帖由+WingWingBee+於+15-11-25+發

原帖由 methy 於 15-11-25 發表
11網我連續兩年參觀過一間所謂寶校,其實一d都唔寶,好關愛,支援學生,能力好既比多d,能力未到就比支援, ...
唔好再係度講,呢兩個月又多d人搬入來,依家自行已經多跨區入來報。

methy 發表於 15-11-25 09:10
11網我連續兩年參觀過一間所謂寶校,其實一d都唔寶,好關愛,支援學生,能力好既比多d,能力未到就比支援, ...
請問邊間呀?

引用:Quote:methy+發表於+15-11-25+09:10+11網我

原帖由 amyyiu888 於 15-11-25 發表
請問邊間呀?
新會潮商都係關愛學校,尤其新會老師教導正面!

lauwingtai    發表於 15-11-25 22:02
lauwingtai    發表於 15-11-25 22:02
amyyiu888  Thanks!  發表於 15-11-25 17:08

hkpapa852 發表於 15-1-28 10:53

11網:
Thanks for sharing.
11網真係好難選...又多外來人爭!

如放'基恩'乙二係咪一定無望?

‹ 上一主題|下一主題