用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Delete
go

Delete

Delete

depends on your living area, close to which KG?
Besides, normally parents prefer AM class

回覆:psmum2012 的帖子

Thanks. 兩間幼稚園都可以搭巴士返學,搭車時間差唔多。就唔知邊間係小學派位方面會好D?同埋睇其他post話學術方面兩間都唔會太淺⋯

回覆:收到九龍城迦南call waiting

我唔識德寶,我女將會讀kln city cannan, 如果假設2学校車程一樣,都有学卷,課程亦一樣,我會因為am而揀迦南!

回覆:eesmile 的帖子

我多數都應該會揀cannan,等收信

回覆:hellomary321 的帖子

Welcome to cannan family

welcome

樓主, 你我同CASE 好似, 我仔而家已經係九龍城CANNAN K3 喇, 之前佢就係德寶讀完PN 轉過去的, 所以兩間學校都番過. 我估你住的地方都同我差唔多

兩間學校都唔差, 小朋友都讀得開心. 但係KLN CITY的校車時間好D. 不過好處係德寶的playground 大d (但多蚊), 迦南地方細d, 但小朋友都玩得開心. 兩間學校d 老師都好好, 好難比較, 但迦南會有自行編制字咭, 呢樣唔錯, 家長回家溫習都易d, anyway, 都係有am offer 緊要d, 因為下午班時間真係唔好用. 小朋友好多時上上下堂會訓著.

回覆:jadenloklok 的帖子

係呀,依家仔仔返學幾開心,校長主任同埋老師都好有愛心。仔仔係細B,自理能力方面唔咁好,正式返左一個月,慢慢都有大進展,幾好⋯

我想請教下用家,是否只有半曰班,同埋扣埋學券,半曰班學費多少?因仔仔報了下年,謝

回覆:catheirne8521 的帖子

全日班應該係窩打老道迦南。扣學券,學費今係11**左右一個月。

窩打老道係冇學卷的

回覆:dubd168 的帖子

Yes