用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 12網&14網統一派位排位參考
go

12網&14網統一派位排位參考 [複製鏈接]

我又嚟東施效群,整番個帖先

以下係按EK會員係2014統一派位結果之後提供資料而統計的結果

12網:

乙一已滿學校:
華上
華下
聖若瑟
瑪利曼
軒上
聖雅各

乙二已滿學校:(即係乙二仲有人入到,不過唔多,入唔到既更多)
聖方濟各
聖保祿
軒下  (有EK會員堅持話佢朋友係乙二入軒下, 所以當有囉)
寶血

乙三已滿學校:(即係乙三有人入到,但亦有人入唔到)
李賜豪

14網:

乙一已滿既學校:
滬江
嘉諾撒
北官(英皇道)
北循
丹循
衛理上

乙二已滿學校:(即係乙三有人入到,但唔多, 入唔到既人仲多)
炮米
衛理下
太古

其實呢2個網唔難排, 只係睇你願唔願意用保守D既方式去避免入寶校

bobbob  太古乙二有人入唔到?  發表於 15-1-27 11:58
   50    0    0    0
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

你好, 我想問SN14得12間學校, 而乙部要填滿, 咁其餘係咪填12或16區既學校?

mavismama0520 發表於 15-1-27 11:06
你好, 我想問SN14得12間學校, 而乙部要填滿, 咁其餘係咪填12或16區既學校?
無話要填滿, 填完你想填的本區學校就可以收工

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

真架?咁如果我係14區, 其實填埋12,16都係冇用架, 係咪呀?
唔好意思, 我最唔明呢度...

mavismama0520 發表於 15-1-27 11:46
真架?咁如果我係14區, 其實填埋12,16都係冇用架, 係咪呀?
唔好意思, 我最唔明呢度... ...
首先, 乙部只可以填本區學校, 你填咗其它區學校一定係無用.

還有, 會唔會因為你填咗非本區學校而將你份表"作廢"(因為不符合要求), 咁就無人知; 萬一作廢咗, 只可以等所有人派晒位先到你

mavismama0520 發表於 15-1-27 11:06
而乙部要填滿> 邊個講架?
乙部係填區內, 咁區內得12間, 填滿都係12間, 關其他區咩事?

清楚, 明白, 唔該呀~

14網間間都競爭咁大, 選好第一, 二, 三.....入唔到都要叩門...

hkpapa852  其實第一唔入可能已經要叩門   發表於 15-1-27 14:28

mavismama0520 發表於 15-1-27 14:25
14網間間都競爭咁大, 選好第一, 二, 三.....入唔到都要叩門...
14網三寶中, 升中成績康山較好.
雲景北官下年轉去2網, 今年班小一生, 中學網都會變灣仔

hkpapa852 發表於 15-1-27 10:22

以下係按EK會員係2014統一派位結果之後提供資料而統計的結果
thanks, 衛理下乙一收齊嗎? 我以為乙一已爆添

lauwingtai 發表於 15-1-27 14:30
thanks, 衛理下乙一收齊嗎? 我以為乙一已爆添

上年(2014年9月入讀小一個屆)有EK會員話乙二仲有人入到衛理下

下午校始終吸引力差D, 好似軒下咁

12網
乙一選 聖方濟各 / 寶血
機會邊間大D?

hkpapa852  只有教育局會知  發表於 15-1-27 16:51

醒目開學勳章 王國長老

12網
乙一選 聖方濟各 / 寶血
機會邊間大D?

我會答寶血,

回覆:2014年度12網&14網統一派位排位結果參考

有冇 11 網統計?appreciated

hkpapa852  新連結參考#19  發表於 15-1-28 10:55
hkpapa852  請看#17的回覆  發表於 15-1-28 09:44

引用:+本帖最後由+hkpapa852+於+15-1-27+10:54+

原帖由 hkpapa852 於 15-01-27 發表

Hkpapa852, 我是你fans。想請問你何時有空整返個11網,謝謝!

Mommy-Maggie 發表於 15-1-27 20:10
Hkpapa852, 我是你fans。想請問你何時有空整返個11網,謝謝!

多謝支持, 不過11網我真係唔係咁熟, 你可以去呢個帖睇下:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2851936&extra=&highlight=Net%2B11&page=1

總括一句個帖既資料, 今年11網防寶線應該係"李陞/聖嘉祿", 建議不低於乙三

醒目開學勳章 王國長老

免費贈品: 2014 11網派位實況
http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D2

Mommy-Maggie 發表於 15-1-27 20:10
雖然唔係好熟, 最後都整咗:
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2991815&extra=

回覆:2014年度12網&14網統一派位排位結果參考

你好偉大呀

‹ 上一主題|下一主題