用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 HKSMF:::::Festival Timetable
go

HKSMF:::::Festival Timetable [複製鏈接]

一年一度的賽事開始踏上日程

Festival Timetable

1    0    0    0
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

簽名被屏蔽

協會近年每年總有些"驚喜"俾我地.....特別是和String有關的。
今年才六隊, 比去年還少一隊, 相信是因為指定曲目的Version而分二組.....
一組四隊.....一冠一亞二季如何、一組二隊.....一冠一季, 皆大歡喜.....如何!
不明何以不同Version不可一起比、自選曲還不是都不同.....難道評判分不了?
今年又去屯門...................二次呀!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

回覆:bebebe12345 的帖子

簽名被屏蔽

協會最清楚!
未能同日欣賞六隊、相對之下失色多了!
反而中級組今年16隊、熱鬧多了。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回

醒目開學勳章 王國長老

多謝資料
特登老遠跑到新界, 結果無少到人TIM (因為有一年發現同一隻歌, 無咩人揀, 新界果場少一半人)

以前是新界特登報市區同高手過招......

今年仍是一級Pinao最多小朋友參與......
最少人參加是Vocal的.....外文歌曲 - 女中音 / 假聲男高音
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回

bebebe12345 發表於 15-1-28 13:21
以前是新界特登報市區同高手過招......

今年仍是一級Pinao最多小朋友參與......
我哋以前年年都報新界西,唔敢報市區同高手過招。。。
Discuz!

我住新界西,學校在九龍,鋼琴老師叫我們報新界西,她說甘細個吾好出去甘遠啦,原來有原因。

bebebe12345  不要緊、現今分別不大!   發表於 15-1-28 14:40
bebebe12345  哈哈! 0甘細個都日日去九龍返學   發表於 15-1-28 14:39

LeeCC 發表於 15-1-28 14:23
我住新界西,學校在九龍,鋼琴老師叫我們報新界西,她說甘細個吾好出去甘遠啦,原來有原因。
...

坐地鐵出九龍,快過在原區讀,每天坐校車在原區遊花園
老師系怕編到港島東比賽,天涯海角!

回覆:HKSMF:::::Festival Timetable

真係會易d?

那新界東呢?

有次去到長沙灣再過d 比賽,覺得好遠啊。
之後發現原來很多新界西也再哪裡比賽!

今年要由西區去屯門聽二次Symphony Orchestra - Secondary School - Senior
其中一次是上午9:30....
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回

醒目開學勳章 王國長老

以前聽人講市區人去新界搏易得獎, 反而新界去香港越級挑戰我就少聽 (正如4級水準陣3級比賽我就聽得多)

我去新界原因又唔係因為覺得邊個叻D, 而係覺得既然有機會少一半人, 無理由唔試下
更主要原因係有次報U佢編我去MEGABOX ! MEGABOX 啊! 我住港島, 個個叫我預1.5小時去, 真係去沙田都無咁金, 我寧願報新界東啦遠極都無咁慘 (MEGABOX果年真係雞飛狗走, 撞正畢業營, 禁區! 渣車都入唔到CAMP, 非常慘痛的經歷)

引用:以前聽人講市區人去新界搏易得獎,+反而新界

原帖由 Charlotte_mom 於 15-01-28 發表
以前聽人講市區人去新界搏易得獎, 反而新界去香港越級挑戰我就少聽 (正如4級水準陣3級比賽我就聽得多)

我 ...
我以前都見啊,很多組得2x人

嘻嘻,真的平常心沒想到咁多,原來會咁報⋯⋯
今年好開心,一項喺學校對面比,正!

回覆:Charlotte_mom 的帖子

我女學校和家住港島西半山,兩個項目分別在長沙灣YMCA(項目冇分區)和megabox Tom lee (urban)比賽。megabox 仲係9am...最慘係長沙灣項目要伴奏,伴奏差d唔肯去,長沙灣實在太遠!😔

朋友仔仲派到去Kwai Chung assembly hall (冇分區)附近冇港鐵...😰

引用:我女學校和家住港島西半山,兩個項目分別在

原帖由 熊貓BB 於 15-01-28 發表
我女學校和家住港島西半山,兩個項目分別在長沙灣YMCA(項目冇分區)和megabox Tom lee (urban)比賽。megab ...
如果是無分區,無話可說

但我上次彈鋼琴,就係u 跟w 都會有CSW 先怪!

醒目開學勳章 王國長老

深表同情

回覆:Charlotte_mom 的帖子

我仔報新界西,但2埸比賽都派左去長沙湾(聲樂中文和外文歌曲獨唱)

Charlotte_mom 發表於 15-1-28 17:38

我 ...

四級水準去參加三級也不太過份,因為可能四級歌中找不到喜歡或適合的歌,但我知道今年有人兩年前已考五級現在準備考七級但參加三級比賽,為博獎項這樣做,對其他參賽者公平嗎?
‹ 上一主題|下一主題