用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際基督教優質音樂中學暨小學 查詢音小放學後有無補習班、功課輔導班! ...
go

查詢音小放學後有無補習班、功課輔導班!

如題,因我要5;00放工後先接小朋友放學,想查詢有無得在學校補習等我可接放學!如無想問大家附近有無補習社有代接放學去補習服務及價錢?感激感激!

回覆 csd122 的帖子

沒有

回覆:csd122 的帖子

小兒現在小二,有一小時功課輔導由小一開始,每位同學也是有。升上小二,有主科老師專科補習,但只是一千元一個學期。我小兒便參加了數學課餘曾潤班。

唔該 sonmeow!但我想問下一小時工課輔導係放學後定係放學前最後課堂!

回覆:查詢音小放學後有無補習班、功課輔導班!

以我所知唔係每個同學都可參加增潤班的,係要經老師選的,但唔清楚現小一、小二有無改變。
其實如果只係家長要夜d才可接放學的話,同學放學後可以留喺社工房到6點的。而6點後都可繼續留(因間房夜晚係開放俾晚間音樂學校的),只是無社工睇住。我個仔果班有同學都係咁,家長放工後先去學校接放學。

唔該哂 laiyuen!咁係唔係即是六點前都有社工在房內看管小朋友呢?有無限制人數?希望唔好見怪我咁多問題,因我只想早些作出準備!

回覆 csd122 的帖子

不如正接問清楚學校,因為我估留係學校而有人看管唔係長期可以做到。如果學校特別活動或考試放早又怎辦呢?.

引用:唔該哂+laiyuen!咁係唔係即是六點前都有社

原帖由 csd122 於 15-01-28 發表
唔該哂 laiyuen!咁係唔係即是六點前都有社工在房內看管小朋友呢?有無限制人數?希望唔好見怪我咁多問題, ...
其實社工都唔會坐喺度看管學生,只因為社工房在該房內,佢地長期開住門,所以叫做有大人喺度,佢地需要幫助時會有人喺度咁。同埋其實學校範圍都安全的,如小一生叫佢入去果間房做住功課等家長都唔駛話擔心佢唔知做咩。