用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 白田救世軍offer + 校車
go

白田救世軍offer + 校車

我個9月B 冇k1 offer, 得3間w/l...
係星期六收到<白田救世軍>既call offer!!
呢間係一出世就報, 當時回覆係冇n班安排到, 問排唔排k? 我地覆左排!! 點知星期六就收到call...

我知<救世軍>係好學校, 我本身都好鐘意.. 仲要係全日班!! 但係係年中我地將會搬屋+搬區...
學校冇校車到新果區, 另外年中將有第二位小朋友出世.... 工人姐姐要一湊二...

大家會唔會take 呢個offer?? 定係冇得我揀呢???
另外大家知唔知有冇街外既校車係可以荃灣->白田呢??

thx a lot~!

回覆 Dice_Sep 的帖子

唔知呢間好唔好, 但救世軍應該差極有限, 況且你小朋友如果未有OFFER, 係咪應該都accept 咗先, 遲D 再睇你新屋附近有無學校有空缺呢

回覆:白田救世軍offer + 校車

我女本身係白田讀n1.k1讀左第2間,白田老師同校長好好,好有經驗亦好有愛心,好錫小朋友。救世軍雖然英文語境唔好,但其他方面要求唔低的,家長亦要配合閱讀計劃及project approach的功課。訓練小朋友自理能力亦好好,老師都好留意小朋友,有事會即時通知。每日亦有email report daily progress 同有相片提供。但校園環境就輸九龍塘既一大截,出面整緊地,學入環境唔算大,活動唔算多,玩具唔太新,亦無自己既遊樂場, 以學費計,佢超晒班無得輸,但如果想考私小就唔係你杯茶喇

回覆:白田救世軍offer + 校車

同埋入左之後,可要求下年轉近d.如果係捨得走的話

thx all