用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 07/08~畢業生
go

07/08~畢業生

又開版

glory

我尋日見家長喇, 中中亭亭喇, 我已經好滿足
好搞笑 ~
班主任sir 第一句就問亞仔 :滿意成績嗎?
仔 : 唔滿意
班主任亞 sir : 唔滿意就要比心机讀, 只要你知問題係边, 就可以改善
聽落好似好易, 但其實都好難

glory

亞樂派卷如何? 應該冇問題喇

glory

手机呢個問題.........煩, 好似隱咁

禧媽媽 發表於 15-1-26 09:44
又開版

禧媽,
我地馬拉松接力賽

禧媽媽 發表於 15-1-26 09:50
glory

我尋日見家長喇, 中中亭亭喇, 我已經好滿足

禧媽,
如是給我可以全合格, 已是非常非常滿足
禧仔答得好好, 明白就希望佢可以改善, 對呀, 上了中學要進步比小學困難了許多, 禧仔加油呀)))

禧媽媽 發表於 15-1-26 09:52
glory

亞樂派卷如何? 應該冇問題喇

禧媽,
大大大問題, 有幾科欠少少才合格, 有些是考試時做不晒份卷, 其中一科死的是宗教, My God

禧媽媽 發表於 15-1-26 09:53
glory

手机呢個問題.........煩, 好似隱咁

禧媽,
平時佢係屋係覆whatsapp我都算, 最嬲是考試溫習時拎住手機

現在等7/2去家長會接成績表

我的阿Q又出現, 現在有大大大的進步空間

glory 發表於 15-1-29 16:36
禧媽,
我地馬拉松接力賽
比個5我

glory 發表於 15-1-29 16:41
禧媽,
如是給我可以全合格, 已是非常非常滿足
禧仔答得好好, 明白就希望佢可以改善, 對呀, 上了中學 ...
glory
係, 中學合格己經好好

glory 發表於 15-1-29 16:43
禧媽,
大大大問題, 有幾科欠少少才合格, 有些是考試時做不晒份卷, 其中一科死的是宗教, My God
...
glory你學校要求高姐

glory 發表於 15-1-29 16:44
禧媽,
平時佢係屋係覆whatsapp我都算, 最嬲是考試溫習時拎住手機
x2 la

glory 發表於 15-1-29 16:50
現在等7/2去家長會接成績表
溱溱2月6日接成績表

glory 發表於 15-1-29 16:54
我的阿Q又出現, 現在有大大大的進步空間
glory
係呀.....我地進步空間都好好好大呀......

glory
係呢? 印象中亞樂係咪去過金鐘英國文化? 果時學咩? 劍橋?
我剛剛都報左中學的恒常課程比亞仔, 今個星期6開始, 我揀左葵興善德上堂, 貪佢近d

禧媽媽 發表於 15-2-3 12:59
比個5我

禧媽媽 發表於 15-2-3 13:04
glory
係, 中學合格己經好好

禧媽,
昨日派了成績表, 有幾科如我所料, 做了'肥佬', 算吧, 已提了樂努力, 寄望下次考試

禧媽媽 發表於 15-2-3 13:06
glory你學校要求高姐

禧媽,
佢地每科都有排名, 全級和班的排名, 分得好仔細, 無法, 叻人好多去到墊底
好彩樂又不當一回事(都唔知好定唔好), 目光只放在考得取好的一科上~音樂, 說自己全級可以考到第樂, 唔知好嬲定好笑