用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 07/08~畢業生
樓主: 禧媽媽
go

07/08~畢業生

glory 發表於 18-5-15 16:29
禧媽,
仲有, 上次去泰國, 係鴨記買張sim咭好抵, 38元有七日, wifi好強行去邊都收到:good ...
glory
老實講, 而家唔用收据卡唔得, 可能已經習慣上網和 whats

glory 發表於 18-5-15 16:33
禧媽,
八月尾好呀, 機票都開始平, 上年八月尾知道要去旅行, 臨尾去玩前趕功課, 樂說~出年唔該早兩日回港:jo ...

glory
今年大部份機票都要8月28日才平, 所以計落去完返港, 都冇咩時間適應返學.
加上和亞樂一樣, 而家機不離手, 唔係手機就電腦, 又夜訓

glory

呢幾日, 日日34度

禧媽媽 發表於 18-5-22 11:27
glory
有冇店舖名比我? 我想要有冇其他地方團?
禧媽,
你看看啱唔啱, 其他地方團去佢的首頁搵下..
https://traveldetail.fliggy.com/item.htm?id=559030873141&spm=a1z09.2.0.0.2ce62e8dkTB3ms&_u=s2cjd66v8d7b&smToken=e7de15b7686346f8b1e7892c2c349adf&smSign=WL%2B49iDDwxeVaycRZcX0Mg%3D%3D

禧媽媽 發表於 18-5-22 11:28
glory
你咁講, 去泰國應該仲肥, 又多野食, 又多冷氣嘆
禧媽,
當然係泰國太多美食啦, 尤其是海南雞飯, 椰子食品, 雪糕, 芒果糯米飯.......結論係食完先算

禧媽媽 發表於 18-5-22 11:30
glory
嘩....你有9日咁多, 我果日見亞禧都奇景, 足足有5日時間中場休息,
估唔到, 亞樂仲多, 有9日, 計落,  ...
禧媽,
快來快去, 今星期四, 五, 放學後 lunch先考music, 飯氣攻心, 考完唔知會有乜嘢結果呢

glory 發表於 18-5-28 12:20
禧媽,
你看看啱唔啱, 其他地方團去佢的首頁搵下..
https://traveldetail.fliggy.com/item.htm?id=559030873 ...
glory
係咪只做泰國?

我而家改行去高雄 (26/8-30/8  出發)

禧媽媽 發表於 18-5-22 11:30
glory
嘩....你有9日咁多, 我果日見亞禧都奇景, 足足有5日時間中場休息,
估唔到, 亞樂仲多, 有9日, 計落,  ...
禧媽,
樂考試中場還有一日休息, 聽落好似好輕鬆, 實際上知道中四考試唔容易

glory 發表於 18-5-28 12:34
禧媽,
當然係泰國太多美食啦, 尤其是海南雞飯, 椰子食品, 雪糕, 芒果糯米飯.......結論係食完先算: ...
glory
去旅行, 心情輕鬆, 食果陣真係唔會唸咁多, 食了再算吧

glory 發表於 18-5-28 12:43
禧媽,
快來快去, 今星期四, 五, 放學後 lunch先考music, 飯氣攻心, 考完唔知會有乜嘢結果呢

glory
唔怕啦, 個個都飯氣攻心, 有人陪

glory

難得撞見你

glory 發表於 18-5-28 12:46
禧媽,
樂考試中場還有一日休息, 聽落好似好輕鬆, 實際上知道中四考試唔容易
glory
係呀, 本本書都咁厚, 要你學一半都C
何況仲有咁多科目, 之前仲話中四時, 可以集中火力温, 但原來中四之後, 課程深而多, 又大範圍.

禧媽媽 發表於 18-5-22 11:31
glory
同意, 雖然而家唔可以靠晒學校老師教, 但如果唔聽書的話,相信情況更加惡劣
...
禧媽,
一定係, 最近geog科老師好好, 撥出時間課放學補課, 補了兩堂, 樂說好過自己溫

glory

上星期五, 我剛剛買了套票, 一家四口去高雄, 貪台灣叫最平洗費.
而且又未去過, 我買最後一星期出發 (26/8-30/8)
如果要返學都冇計

事關亞媽要鬆一鬆, 我等溱溱上了中學後, 我就唔洗咁大壓力.
因為要靠佢自己啦, 我唔洗再陪讀書

禧媽媽 發表於 18-5-22 11:32
glory
咁又係, 幾個月一次, 銀碼又唔係大, 真係冇為意(睇漏眼)
禧媽,
家陣一有可疑扣款就提起萬分精神, 想清楚邊樹扣我數

glory

遵X 的暑假班, 6月9日(可能舊生優先)開始報名, 你自已留意下
可能6月9日,或 6月10日

glory 發表於 18-5-28 12:53
禧媽,
家陣一有可疑扣款就提起萬分精神, 想清楚邊樹扣我數
glory
係, 精明

glory

亞禧下星期一(4/6)開始考試
溱溱就下星期三 (6/6)開始

glory

等溱溱考完試, 我就可以揾下高雄資料

禧媽媽 發表於 18-5-22 11:33
glory
原來你都好鍾意游水呢?
我兩個仔馬馬地, 我都馬馬地游水
禧媽,
係, 夏天跑步好鬼熱, 最怕流汗, 但唔運動又唔得, 游水~係夏天最好的運動
有時去旅行, 早了醒便自己竄出去游, 游完哥仔剛醒