用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 2015/2016準優才家長分享
樓主: gegemok
go

2015/2016準優才家長分享 [複製鏈接]

回覆:2015/2016準優才家長分享

我地今日都收到call 啦! 終於等到啦!

我今日都收到call, 大家是否星期一去註冊?
另請問沙田有冇校車?

引用:我今日都收到call,+大家是否星期一去註冊?

原帖由 iris_wo 於 15-06-13 發表
我今日都收到call, 大家是否星期一去註冊?
另請問沙田有冇校車?
1號校車建議路線頭站大圍名城。

引用:Quote:savi+發表於+15-6-13+15:25+今日收到

原帖由 peppag 於 15-06-13 發表
請問你有沒有參加小一派位架?派到邊間?現決定要優才OFFER嗎?
會要優才offer, 星期一去註冊

似乎今日call不少

回覆:littlenstar 的帖子

基本上只有各自班別開的whatsapp群組、家教會委員的,又或某些家長聯繫群組。

http://blog.qooza.hk/tsobb

回覆:cty77 的帖子

我加入了

回覆:littlenstar 的帖子

大家好,請問你們註冊時是否交了$2600,及簽了文件。完成這個程序是否已經代表放棄我大抽獎的註冊學校?十分感謝

回覆:decfeb 的帖子

是的

請問收到call的家長,是否在4月中上家長課前call去註冊但又話唔夠位未註冊得住嘅其中一位?或是5月初再面試的一批?謝謝:)

引用:請問收到call的家長,是否在4月中上家長課

原帖由 singsingtsztsz 於 15-06-17 發表
請問收到call的家長,是否在4月中上家長課前call去註冊但又話唔夠位未註冊得住嘅其中一位?或是5月初再面試 ...
應該大部分係4月call過,但我知有家長都係5月見那批。

回覆 niclicma 的帖子

噢,我原本以為自己是4月份被call去註冊但又被通知唔夠位的一批,應該是排在waiting list上最前的一批,副校當時明明話一有位,就會逐一call我哋去註冊。但原來突然又多了一批5月的…

引用:回覆+niclicma+的帖子 噢,我原本以為自己

原帖由 singsingtsztsz 於 15-06-18 發表

噢,我原本以為自己是4月份被call去註冊但又被通知唔夠位的一批,應該是排在waiting ...
即係你4月有份被call,但今次未有得註冊? 不如打去學校了解吓情況,會唔會漏咗。

打咗去入學組問,講完編号後check咗一陣,話要等主任覆,但主任開緊會...應該機會不大:(

回覆:singsingtsztsz 的帖子

我們係四月中call過的其中一位,星期一註冊時見到周老師手上都派剩一些信,真係幾多人轉校,你試下打去揾直接找小一入學組周老師,同佢講你好希望好希望入優才。祝成功!

回覆 littlenstar 的帖子

謝謝你!我試吓星期一直接打俾周主任,睇吓可唔可以問到現在情況。希望可以做到同學:)

請教往年經驗第一批offer係幾時出同注冊?要完成整個家長10堂課大概是幾月?

回覆:Ocean419 的帖子

大約九月開始家長課,十堂後收到家長課證書的咪可以註冊準備九月返學囉!

http://blog.qooza.hk/tsobb

請問你們經驗, reject 了 仲可 唔可 寫信比校長呢

japoton 發表於 15-8-13 14:49
請問你們經驗, reject 了 仲可 唔可 寫信比校長呢

應該機會好細喇, 仲有上咗家長堂嘅都未有位, 你冇上家長堂, 學校點俾位你呢.
‹ 上一主題|下一主題