用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 康傑定宏福好?
go

康傑定宏福好?

康傑收左pm,宏福收左am. 唔知留唔留宏福好,好似兩間學費差唔多?原來想揾間可n直升k而又有學券,但宏福講明要再in過。有冇讀過既人可比些意見。

同問, 兩間都收到AM offer
以小朋友開心成長, 學習上, 邊間會好D?
康傑已經俾左錢留位, 宏福就要呢個星期決定...

引用:同問,+兩間都收到AM+offer以小朋友開心成長

原帖由 koalababa 於 15-01-27 發表
同問, 兩間都收到AM offer
以小朋友開心成長, 學習上, 邊間會好D?
康傑已經俾左錢留位, 宏福就要呢個星期 ...
宏福唔係2月7日最遲交留位費?我又係康傑巳交左?你大多數會點揀?

回覆:康傑定宏福好?

康傑英文課堂較多同深,net teacher 係西人,如果學費差唔多,我會選康傑

引用:康傑英文課堂較多同深,net+teacher+係西人

原帖由 monkitkit 於 15-01-27 發表
康傑英文課堂較多同深,net teacher 係西人,如果學費差唔多,我會選康傑

...
請問你小朋友係咪讀宏福或康傑?

回覆 evoncc 的帖子

係呀, 2月7日前要交留位費。我暫時prefer康傑多D, 因為好多朋友仔女讀康傑都讚好, 入去參觀時都舒服, 同埋我個仔好中意玩佢地入面D車
宏福好在K1有學卷, 不過都係要再IN, 但當時出席講座時校長暗示(我get到, 可能會錯意)原PN學生係有優勢; 老婆prefer K1讀D有學卷既幼稚園
但暫時聽到既feedback, 多數都係話康傑較好, K1既野就遲D先諗lu

引用:回覆+evoncc+的帖子 係呀,+2月7日前要交留

原帖由 koalababa 於 15-01-27 發表
回覆 evoncc 的帖子

係呀, 2月7日前要交留位費。我暫時prefer康傑多D, 因為好多朋友仔女讀康傑都讚好, 入 ...
咁康傑係幾好既學校,我大個n都係讀呢間。原來康仲平過宏添。而家到細個個想揾n直升k點知家姐個間唔開n,我可能要試宏啦,到時ok既佢又收既就繼續讀,唔ok就試第二間,諗住康傑冇學券就一定唔會讀k,但就冇左留位費

我識今年讀宏福N班既媽媽,佢話佢識既同學仔同佢自己都無K1offer而校方亦無解䆁原因,所以佢地好多下個月就退學。一來覺得校方好無情,二來佢都唔知自己個小朋友學左d咩

torunpoland  N class is about playing.  發表於 15-1-28 09:25

其實注冊完之後,學校已call 返原本唔收既自己友,優勢係有的

引用:其實注冊完之後,學校已call+返原本唔收既

原帖由 Kennethmama 於 15-01-27 發表
其實注冊完之後,學校已call 返原本唔收既自己友,優勢係有的
以你所知其實係咪好大部份原校n生都會收翻?唔收既只係少數?

引用:Quote:原帖由+Kennethmama+於+15-01-27+發

原帖由 evoncc 於 15-01-27 發表
以你所知其實係咪好大部份原校n生都會收翻?唔收既只係少數?
其實都有好多人收返架,收嗰d又有好多人放棄offer, 所以唔使太緊張

康傑,n班直升k1 !

回覆:firepotato 的帖子

康傑k1冇學券,所以k都唔會考慮

宏福k有學卷,但有英文NET長駐,仲有普通話,可能比起無學卷既學校係學術方面無咁深,但相比其它學卷幼園算唔錯。

我又係諗緊宏福am好定思博pm好? 我都怕出年好無保障。

樓主有咩決定?

回覆:mrs_five 的帖子

我會康傑、宏福、思博

思博我就麻麻地, 校舍太細, 而且學校太新......

我女宜家的同學有一個是康傑轉來的, 她媽媽說康傑K1 課程深, 但她不喜歡學期評估方法...好細個就要"考試測驗" 的模式來評估孩子

我小朋友都揀左宏福,我呀妹個女係度讀左三年幾,好鐘意返學,學術啱程度,但比起一些傳統名幼當然差點,唔谷,無測驗考試。我問過學校,其實今年好多學生最後想原校升讀k1都收返,但由於今年一人一學位制,有些家長選左其它學卷幼園。

回覆:hopeful123 的帖子

我都係揀宏福,諗住n班比佢試下先,如果唔係到時再報其他