用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2015 xmas airt icket
樓主: joewongk
go

2015 xmas airt icket  

回覆 Macau媽媽 的帖子

倒頭飛?

引用:芬蘭航空,看新聞有2015年1月,芬蘭航風請

原帖由 brother4 於 15-02-24 發表
芬蘭航空,看新聞有2015年1月,芬蘭航風請人後冇工開,近百服務員突然失業,評分都OK,平價機票, ...
Finnair 係 ok, 佢亦係 10 大安全航機之一,會在 Helsinki 轉機,都唔難轉。其實有足夠時間嘅話,邊度轉機都唔難。最重要睇下轉機時間唔會等太耐,普遍2-3個鐘都 ok。而且佢地亦可以落地行下伸展下無咁辛苦添,話2-3個鐘,排隊落機同埋起飛前半個鐘要上機,已經用左好多時間。仲有要睇埋到英國時間夾唔夾返學校報到。

Ding

Sheep006 發表於 15-2-24 16:27
Agent都有話分finair平,但未坐過,有點擔心,你仔仔坐過了?在哪轉機?總共要坐幾個鍾? ...
阿仔第一次坐,在赫爾辛基轉機,約13個鐘。

skate 發表於 15-2-24 16:14
可否指教下坐 'Finnair 有咩要注意?轉机有咩留意?  delay 情況如何 ?
未知,第一次坐,等阿仔坐過至知。

Sheep006 發表於 15-2-24 17:34
回覆 Macau媽媽 的帖子

倒頭飛?
不是,係2015年9月開學至12月聖誕果程

Sheep006  Thx  發表於 15-2-24 19:14

回覆:亮燈 的帖子

請問轉機易嗎? 訂後若改期可以嗎? 會收 charge ?   thx thx

skate 發表於 15-2-24 20:50
請問轉機易嗎? 訂後若改期可以嗎? 會收 charge ?   thx thx
芬蘭航空果程係特價機票,不能改期,轉機如何?唔知,因為第一次,好彩係和一班同學一齊,所以冇問題。

引用:請問轉機易嗎?+訂後若改期可以嗎?+會收+c

原帖由 skate 於 15-02-24 發表
請問轉機易嗎? 訂後若改期可以嗎? 會收 charge ?   thx thx
Helsinki 一落機就係安檢,過左安檢跟住指示行就可以。唔難。

Ding

回覆:Ding 的帖子

而且 Helsinki 機場有無限又強嘅免費 wifi, 隨處都有得义電,轉機一啲唔會悶

Ding

Ding 發表於 15-2-24 21:38
而且 Helsinki 機場有無限又強嘅免費 wifi, 隨處都有得义電,轉機一啲唔會悶

...

請問各位訂倒頭飛機票嘅家長,如果要改日期,rebook fee貴嗎?原本想學你哋訂倒頭飛 ,但如果改日子agent坐底收GBP200另加差額!香港出發嘅改日子只需千二至千五。而家訂咗8月去10月返同11月去12月返,之後未訂,1月嗰程超貴呀!

引用:請問各位訂倒頭飛機票嘅家長,如果要改日期

原帖由 etoile 於 15-02-24 發表
請問各位訂倒頭飛機票嘅家長,如果要改日期,rebook fee貴嗎?原本想學你哋訂倒頭飛 ,但如果改日子agent坐 ...
其實跟學校假期好少改期喎

我agent朋友早晨給了不同轉機價錢我,作大家參考(2015年9月5日去,12月16日回)
1.坐LX(瑞航),在蘇黎世轉,中間停留1個鐘,前後共17個鐘,價錢11800
2.坐SQ(新航),在新加坡轉,中間停留1個鐘,前後共18個鐘,價錢11000
3.坐AF(法航),在戴高樂轉,中間1.5小時,前後共18個鐘,價錢17800
4.坐BA,直飛,約14700元
我會選擇SQ。

回覆:2015 xmas airt icket

Andy
我用你的日子在skyscanner check價錢,全部都平過你wow,你留意下!
SQ $9561
Air France $9573
BA $11976

是否你揀的起机时間和到達时間特別好,所以貴少少?

回覆 SYSquare 的帖子

你這些機票包燃油稅沒有?
你價錢好平,網上查和真正出票時,往往有差距。

回覆 andyng2014 的帖子

法航價錢差遠。

已包tax ga la

寫明total price ga la, 放心!