用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇人叩門時唔交profilio,但都收咗架? ...
樓主: Nicnana
go

有冇人叩門時唔交profilio,但都收咗架? [複製鏈接]

引用:其實如果個小朋友有靚仔架+cert+當然係要交

原帖由 AhMi0723 於 15-01-30 發表
其實如果個小朋友有靚仔架 cert 當然係要交 profilio, 但如果 cert 都唔多張就簡簡單單填表算啦

...
哈哈...我小朋友讀緊K2,從來未上過課外話動,我諗我要㨂D唔收portfolio 既學校先得

引用:Quote:原帖由+AhMi0723+於+15-01-30+發表其

原帖由 day_bo 於 15-01-31 發表
哈哈...我小朋友讀緊K2,從來未上過課外話動,我諗我要㨂D唔收portfolio 既學校先得

...

你問下你心儀的學校需唔需要睇Profilio。我記得幾年前電視有個有關入學Profilio的特輯,有校長話叩門分分鐘五、六十份申請,個個的Profilio都成個blinder咁厚,學校邊有人手逐份睇?所以Profilio並唔係決定收唔收的因素。我朋友個女當年叩門聖士提反,都無俾Profilio,咩一樣照收。

當年叩門見家長時校長在我們面前逐頁看,而且她有提及見家長前也有細心逐份看。

我當日叩門面試家長時,portfolio就放在校長檯面,我肯定校長在見我們前已看了,因此他有提及portfolio中的內容!

回覆:Charlotte_mom 的帖子

Thx for your advice

‹ 上一主題|下一主題