用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 35網多左2間,求高人指教
樓主: ganggang
go

35網多左2間,求高人指教   [複製鏈接]

sissysze 發表於 15-2-11 18:57
我住係呢頭差不多五年,唔覺有喎
我囝黃宣畢業, 操行A架... 而F.3都好小比老師彈... 温文爾雅小寶寶真係比厚多士食哂

比比媽咪 發表於 15-2-12 07:39
本人犬兒就讀男校,不在35網。純粹路過,發覺有人散佈不負責言論,希望這位「高人」做野仔細一點,負責一 ...
多口問句第一志願64% BAND 幾先?? 如果 BAND 3生 放返 BAND3校做第一志願64%真係唔難.... 不如講下有幾%入英中好過啦...

葛量洪一向都出名夠包容, 我眼見呢間有某D學生都幾需要包容

沒有講英中中學的比例, 聖堤摩太前年話100%入頭三志願

葛量洪校友會黃埔學校
本校學生獲派中學(2013-2014)
1 基督教女青年會丘佐榮中學
2 東華三院黃芴南中學
3 華英中學
4 旅港開平商會中學
5 何明華會督銀禧中學
6 何文田官立中學
7 陳瑞祺(喇沙)書院
8 香港培道中學
9 九龍真光中學
10 五旬節中學
11 順德聯誼總會胡兆熾中學
12 九龍塘學校(中學部)
13 聖公會蔡功譜中學
14 聖公會聖三一堂中學
15 禮賢會彭學高紀念中學
16 余振強紀念中學
17 中華基督教會基道中學
18 新亞中學
19 賽馬會官立中學
20 鄧鏡波學校
21 德蘭中學
22 香港道教聯合會圓玄學院第三中學
23 勞工子弟中學
24 佛教志蓮中學(技能訓練)
25 地利亞修女紀念學校(協和)
26 寶覺中學

sze0203 發表於 15-2-12 11:30
沒有講英中中學的比例, 聖堤摩太前年話100%入頭三志願

葛量洪校友會黃埔學校
呢個名單, 得5間係B1中學. 不過如果計英中, 又唔只5間咁少既

當中有幾多人入到個5間B1中學呢? 又係一個沒有公開的數據

所以第X志願有YY%, 其實只係一種廣告技倆, 參考價值不高.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:比比媽咪+發表於+15-2-12+07:39+本人

原帖由 hugub 於 15-02-12 發表
多口問句第一志願64% BAND 幾先?? 如果 BAND 3生 放返 BAND3校做第一志願64%真係唔難.... 不如講下有幾%入 ...
正確,連到底有幾多個入咗乜學校都唔敢寫,你敢搏咪去讀囉。同埋好多學校為咗拉高佢所謂入第一志願嘅%, 會出茅招叫b2尾揀b3 學校,甘咪一定第一志願囉

Students of Alliance Primary School,Whampoa are well-disciplined.

回覆:35網多左2間,求高人指教

大家不如講下甲一丶二丶三,乙一丶二丶三填左咩吖。我講先:
甲一:黃宣
乙一:黃宣
乙二:干禧奉基
乙三 : 葛量洪

為左唔想派到外區,唯有咁填

回覆:siusiu2010 的帖子

策略沒有錯!

引用:大家不如講下甲一丶二丶三,乙一丶二丶三填

原帖由 siusiu2010 於 15-02-14 發表
大家不如講下甲一丶二丶三,乙一丶二丶三填左咩吖。我講先:
甲一:黃宣
乙一:黃宣
乙二填其他吧!

回覆 siusiu2010 的帖子

good tactic.

回覆:35網多左2間,求高人指教

大家緊張嗎?距離派彩越近越心情忐忑。正在留意叩門資料,真的好緊張。

亞女考私小全部落空,大抽獎是唯一的希望😳

hugub 發表於 15-2-12 11:07
我囝黃宣畢業, 操行A架... 而F.3都好小比老師彈... 温文爾雅小寶寶真係比厚多士食哂
...
感覺上這幾年學生質數分別好大
‹ 上一主題|下一主題