用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇人去 Joseph Li 補英文 ?
樓主: gigibb
go

有冇人去 Joseph Li 補英文 ? [複製鏈接]

Actually I want to know real comments from existing student of course not those as listed in the newspaper or advertisement la.

Deleted

引用:+本帖最後由+1998Ruby1998+於+16-7-15+15:5

我小朋友今年暑假開始去佢度補,每次都係上堂後半小時由佢自己上,其他時間都由佢助手睇住D細路..真正做英文時間只有4分一(每堂1.5鐘),其他時間小朋友自己吹水,真心覺得如果有教到嘢,貴D都值得.但仲差過好多其他英文補習班.感浪費時間.
或者佢教中學好得,但小學真係好差.

chingyu  Exactly!!!!  Same case for Secondary section!!!!  發表於 16-10-2 16:18

回覆 pluto_yuen 的帖子

朋友有一仔一女,兩個都是在香港名校讀書,
他們是中學生,
去Joseph Li上堂,
跟你們說的情況完全一樣。

(1)課程非常混亂
-無故取消課堂
-無故要求學生轉其他時間
-呆等Joseph, 每堂他出現十多廿分鐘便不見了
-經常delay落堂無原因. 浪費學生時間!

(2) 錫名校生丶狂鬧非名校生
名校生本身自己叻,Joseph d料根本唔夠,
反而給他機會大做文章。
Joseph 經常好惡和無禮貌鬧其他同學和家長。

朋友說很奇怪仍然有咁多人去上課。
她給子女上了幾堂後,決定不再去上課,免白花時間。
她寧願唔俾子女再上餘下的summer course, 足足浪費了幾千蚊。真陰功!

Roxy688    發表於 16-10-1 17:23

.............duplicated......

chingmon 發表於 16-7-14 21:28
(Copy from internet)

http://m.uwants.com/index.php?action=thread&tid=3580461

Above link 內容是真的!
原來2007 年已經咁差!

估不到2016 年都未執!勁!

Roxy688    發表於 16-10-1 17:22

gigibb 發表於 15-1-22 21:31
謝謝各位意見.
其實我有打去問佢課程資料, 佢第一句已問小朋友讀邊間學校, 英文成績係咪好叻? 因為佢地只 ...
經歷跟我的100% 一樣!  當日個女接線生好吋,在wts 答有一句沒一句,5分鐘後直接打比我,態度極傲慢! 當知我囝係名校生後,電話即交比Joseph ! J問我的問題同您的原全一樣,叫我讀低一班先 , 之後把聽筒交番比個女人,女人就叫我抄下時間地點,一路有佢講,冇人講。我原全唔比問問題,最後佢講完,我先可問佢日期,收費, 時間地點竟是佢話事,學生不可揀,女人當正我非讀佢不可,真有病!原全唔似辦學! 給人 印象極差!  最後我梗係唔讀佢啦!

chingyu  You are so lucky!  You didn't waste money!!!!  發表於 16-10-2 16:20

1998Ruby1998 發表於 16-7-15 15:55
我中六上學期被阿媽迫去佢度學英文,一開始就即刻問我讀邊間,考第幾,見我係St. Mary's 先冇踩我,但係同 ...

他教小學生都一樣不停鬧!!叫班學生做死仔,衰仔!他亦會將學生的作文撕碎拋在地下(emoji)(emoji)我囝喊曬話老師上堂好像癲佬咁亂鬧同學,很害怕 ☹️

Dickdickduck    發表於 17-9-20 08:41

回覆 moremoremimi 的帖子

我以為他會對小朋友手軟一點。其實這樣小朋友會變得討厭英文,更加討厭英文補習。

OMG !  Cannot imagine he is a teacher !!!

BTW, hearsay his teaching assistant lady is his girl friend but Mr. Li is married

Yanamami 發表於 15-1-23 15:52
有乜奇啫?Superkxxx咪又係禁?唔叻唔收㗎~

阿囝唔叻,但上緊superkids, 進步中。

回覆樓主

點都去補下,我細個都去過,學得好輕鬆!估唔到十幾年後我結埋婚佢都仲做緊!LOL

回覆樓主

我20年前都有補過佢, 我當年係中游份子, 雖然冇俾佢特別串過...但我都覺得佢人品唔太ok, 講嘢係絕對唔會去尊重人, 會勁串d佢唔鍾意嘅學生...特別係男仔...佢d教學法係死背形式...我自己就唔係咁鍾意呢類老師, 所以我而家有自己小朋友都絕對唔會俾小朋友去上佢d堂...費事學壞
‹ 上一主題|下一主題