用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇人去 Joseph Li 補英文 ?
go

有冇人去 Joseph Li 補英文 ? [複製鏈接]

有冇人補緊 Joseph Li ? OK 嗎 ?
   18    0    0    0

回覆:gigibb 的帖子

我都想知,係咪真係咁神咁勁?

Barbe    發表於 16-6-12 21:18

引用:我都想知,係咪真係咁神咁勁? +

原帖由 edpo 於 15-01-21 發表
我都想知,係咪真係咁神咁勁?
我試過!當年佢係名氣中學補習天王,只要補佢,包升至少一兩個 grade !因為佢教好多鬼馬寫法令你高分!writing 有 a/b 已經成份卷拉高曬!背曬佢 d 筆記去考就點都合格,如果本身有料就坐 b 望 a ! 不過,d 野都係死背,我抱完佛腳之後已經唔記得曬佢教過我的東西!同埋佢好串,人地第一堂去補就叫人下堂交作文,交完比佢就踩踩踩,話唔好同人講話補佢,(可能係為我好),跟住幾堂佢抽問,我答到佢又態度好好甘話:叻女!所以....佢其實都幾好同有料咖!

引用:Quote:原帖由+edpo+於+15-01-21+發表我都想

引用:Quote:原帖由+edpo+於+15-01-21+發表我都想

引用:Quote:原帖由+pizzaheidi+於+15-01-22+發表

原帖由 naughtybj 於 15-01-22 發表
背文都得?!
背文法同萬用句子,例如將普通一句 I had a good result in the exam // 佢會教你寫: I passed the exam with flying colours !重點係教你 with flying colours (意即:非常出色)呢句,甘其實可以用喺唔同情境入面,例如比賽贏成條街都用得著咖!係背呢 d 片語,唔係背文!仲有會教你複雜句型同句子結構,等你 reading & writing 進步!

yovin  Thanks  發表於 15-1-24 03:53

引用:Quote:原帖由+naughtybj+於+15-01-22+發表

引用:Quote:原帖由+pizzaheidi+於+15-01-22+發表

Sure, thanks for your lesson; i should consult the teacher later to learn some proverbs.  I ...
你補緊樓主所講果位老師?

引用:Quote:原帖由+naughtybj+於+15-01-22+發表S

U so funny!
衰鬼!我生完之後好鬼蠢,咪笑人 la

引用:Quote:原帖由+naughtybj+於+15-01-22+發表U

我都係
講堅咖,聽講生一個傻3年!我還有1年先夠期

引用:Quote:原帖由+naughtybj+於+15-01-22+發表

謝謝各位意見.
其實我有打去問佢課程資料, 佢第一句已問小朋友讀邊間學校, 英文成績係咪好叻? 因為佢地只收英文叻的學生. 我心想係叻都唔洗補喇!
大家點睇?

請問你地小朋友幾年班

回覆:gigibb 的帖子

即是佢剩收d叻嘅?其實幾錢個月呢

引用:謝謝各位意見.+其實我有打去問佢課程資料,+

原帖由 gigibb 於 15-01-22 發表
謝謝各位意見.
其實我有打去問佢課程資料, 佢第一句已問小朋友讀邊間學校, 英文成績係咪好叻? 因為佢地只 ...
咁咪同D名校一樣,揾D叻人來擦亮自己的招牌?
其實佢係教你點取分,教你點抛書包。
抱住摘 A的心態吾怕去讀嘅,張 cert 係寫自己個名,但個人吾太喜歡呢種老師。(因佢係補習老師,收$的)

[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

回覆 gigibb 的帖子

我有個親戚試過好短時間, 咁佢又無問佢英文叻唔叻同讀邊間喎. 我都有睇佢D廣告, 真係好招積, 我都好奇想知佢係咪咁勁...

回覆:有冇人去 Joseph Li 補英文 ?

百店百客,吾識佢,不過如果佢有法子,令到原本考B的學生,考到A,咁係有計。好多人補習,都係要呢d。

佢呢種補習,好似食藥,求快見成效,吾係話真係追求教好你英文。好睇你要也,想谷grade,幫襯佢,亦係一個選擇。
‹ 上一主題|下一主題