用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 廣州國際幼稚園
go

廣州國際幼稚園 [複製鏈接]

想問下有冇人讀緊或識人係廣州讀國際幼稚園?有什麼選擇?唔知可以從什麼途徑獲得更多information, 可唔可以幫下手?

0    0    0    0

回覆 FT_mom_2011 的帖子

為什麽要去廣州讀嘅?

回覆:FT_mom_2011 的帖子

Try American International School of Guangzhou or British School of Guangzhou

回覆:happyeasy 的帖子

Thank you happyeasy, 想問下你知唔知如果讀左國際學校,返香港讀local school, 会唔会好難適應?

識一個讀廣州BIS的,聽他的家長講過吓,覺得幼稚園時期,英文教得深過香港吾少,串字、睇書、寫句子,操得好行,英文一定跟得上。

回覆:Jane1983 的帖子

咁中文呢?BIS 係咪IB ga? 我其實对国际學校冇咩認識,因為小朋友都係讀緊local 的幼稚園的N班,我地最擔心小朋友抗拒中文,同埋習慣左国际学校輕鬆的環境,冇功課,冇压力。但返hk local 小學,会適應唔到呀。所以諗緊应該上内地一家人,or 我同小朋友留係hk

linhorma  對我來說, 家庭關係重要過讀邊間   發表於 15-2-3 15:31

無問詳情,個小朋友的中文好好,不過吾知係屋企發功定係學校。

有朋友孩子在廣州 AIS 讀到六歲回港升本地小一成績好好。

睇吓讀幾耐國際學校轉返本地學校,同埋小朋友幾大,我覺得讀兩三年同細個就比較容易轉返本地課程,不過廣州的國際學校學簡體字
‹ 上一主題|下一主題