用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Weekday Playgroup 。
go

Weekday Playgroup 。

本人小朋友現在2歲4個月,想搵weekday playgroup,最好獨立上課(不需家長陪同),最好於火炭沙田至九龍塘區上堂,希望小朋友上K1前好好預備預備,找不到插班PN.
JM有沒有好既playgroup介紹???

謝謝!

回覆:Weekday Playgroup 。

Bambini

回覆:貝珠 的帖子

Thanks
是用家覺得好嗎?

回覆 rainbow_bb 的帖子

好, 但沙田分校有三個老師, 近日走咗個做咗好奈嘅老師, 另一個又病假未知幾時番, 得番一個舊的外籍老師仍在, 所以暫時有兩班是代課老師

回覆:ddccmm 的帖子

多謝你的留言
我會打電話去問問schedule

你小朋友上緊?一星期一堂定兩堂以上?

Thanks thanks ~

沙田近愉翠商場的Joyful

回覆 ddccmm 的帖子

老師有愛心嗎?

請問沙田bambini 走左邊個老師?
Btw, 有個男代課Daniel 非常好

回覆:貝珠 的帖子

Teacher Ly 番埋今個星期。男代課老師唔見左,我見到有位似印度籍的代課老師。

Nottingham at kln Tong

沙田CPDA pre N

引用:回覆+rainbow_bb+的帖子 好,+但沙田分校有

原帖由 ddccmm 於 15-01-20 發表
回覆 rainbow_bb 的帖子

好, 但沙田分校有三個老師, 近日走咗個做咗好奈嘅老師, 另一個又病假未知幾時番,  ...
Jaclyn 仲未請完病假?走左果個係咪 ly ?

回覆:pizzaheidi 的帖子

Jaclyn 好似話二月番黎
Teacher Ly 離開 Bambini

新手媽咪,成日聽playgroup,但其實playgroup對小朋友有咩好?

引用:Quote:原帖由+ddccmm+於+15-01-20+發表回覆

原帖由 pizzaheidi 於 15-01-24 發表
Jaclyn 仲未請完病假?走左果個係咪 ly ?
姐姐話Jack2月番但未confirm边日,Ly做埋今個禮拜,得番Fanny

引用:Quote:原帖由+pizzaheidi+於+15-01-24+發表

原帖由 ddccmm 於 15-01-24 發表
姐姐話Jack2月番但未confirm边日,Ly做埋今個禮拜,得番Fanny
你上開邊個老師,我上開 Jaclyn ! 但之後因為佢病就上 fanni , 但小朋友比較聽 Jaclyn 話,所以我之後無上,去過其他地方試堂都唔及 Bambini , 所以想遲 d 跟返 Jaclyn

ChunChunLeeLee 發表於 15-1-24 10:13
新手媽咪,成日聽playgroup,但其實playgroup對小朋友有咩好?
有好多種,有學自理,英文,普通話,思维自信等

回覆 pizzaheidi 的帖子

我最初上FANNY, BB唔太留心, 跟住上JACK, BB concentrate好多肯坐定定上堂, 我亦覺得JACK教得好D, 上咗個幾月JACK佢就因病請長假, 之後我轉咗LY, 本來都唔錯, 上咗約兩個月了, 突然又RESIGN... 所以暫時上番FANNY, 但等JACK番來會轉番JACK, 其實FANNY份人好好, 你轉走佢又冇乜所謂嘅! 有次佢仲叫我bb入番佢課室一齊唱byebye song, 佢好o錫bb啊~但可惜BB跟佢上堂就係唔習中坐唔定囉....

引用:回覆+pizzaheidi+的帖子 我最初上FANNY,+B

原帖由 ddccmm 於 15-01-26 發表

我最初上FANNY, BB唔太留心, 跟住上JACK, BB concentrate好多肯坐定定上堂, 我亦 ...
Funny 其實好人,但太鬼,佢對於班入面秩序控制得麻麻地,同埋佢好大聲!可能外國人係甘樣教小朋友,比佢地自由奔放!但正因為我小朋友無得定先希望佢坐定定,所以 Jaclyn 啱我仔仔多 d ! 可以坐定30mins ! Ly 好唔好咖?曾經想試但又費事唔好意思!你小朋友幾大?我果個26m!jaclyn 返黎我想比佢嘗試 little 班

我仔得18個月, 啱啱轉nano, 未識講野, 所以之前兩堂有D不知所措, 但LY要走, 所以無辦法都要轉番FANNY先, 因為都唔知JACK幾時番.... 剛再打電話去問過, 話JACK 2月都係未番到工....